Premierul Alexander De Croo despre copiii jihadiștilor belgieni prezenți încă în taberele din nord-estul Siriei: În aceste tabere sunt teroriștii de mâine. Belgia trebuie să-i repatrieze pe acești copii

1 lună in urmă 2

Belgia „trebuie să facă totul” pentru a-i repatria pe copiii belgieni ai jihadiştilor prezenţi încă în taberele din nord-estul Siriei sub control kurd, unde securitatea şi condiţiile de viaţă ”se deteriorează”, a declarat joi premierul belgian Alexander De Croo, relatează AFP, conform Agerpres.

„În aceste tabere sunt teroriştii de mâine şi nu putem admite acest lucru”, a declarat De croo în faţa deputaţilor, în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări la guvern.

Potrivit premierului ar fi vorba de 30 de copii în acest caz.

Pentru „securitatea noastră și binele acestor copii, trebuie să facem totul pentru a-i scoate de acolo”, a adăugat liderul liberal flamand.

El a menţionat o limită de vârstă stabilită la 12 ani pentru aceste repatrieri, un prag „adesea stabilit de serviciile de protecţie ale tinerilor”, a menţionat liderul liberal flamand în faţa deputaţilor.

Sursa Foto: captura youtube/Siria

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă