Premieră națională la Iași: Mamă cu Covid a adus pe lume cvadrupleți

1 lună in urmă 32

De Monica Palade.
Publicat: 10.03.2021, 11:30.
Actualizat: 10.03.2021, 11:30

Premieră medicală națională la Iași, unde o mamă de 37 de ani, diagnosticată cu COVID-19 a adus pe lume cvadrupleți.

Premieră națională la Iași: Mamă cu Covid a adus pe lume cvadrupleți

Shutterstock

Femeia era în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecţia cu noul coronavirus, trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Aşa că intervenţia a fost una delicată.

Din fericire, totul a decurs bine şi atât mama, cât şi cei patru micuţi, toţi de sex masculin, se simt bine.

Ce spun medicii

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”.

Bebeluş născut prematur la Botoşani, diagnosticat cu Covid-19

Zilele trecute, un bebeluş născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19. Şi mama copilului a fost depistată pozitiv. Bebeluşul a venit pe lume la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani. Mama copilului, o tânără de 22 de ani, a fost confirmată cu coronavirus când s-a prezentat la maternitate cu sarcina în 30 de săptămâni.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.

Bebeluşul cu probleme de respiraţie a fost transferat, luni, la Maternitatea din Suceava şi se află la Secţia de terapie intensivă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă