Premieră: Mircea Lucescu va fi arbitrat de o femeie în duelul cu Juventus Torino din Liga Campionilor! Cine este Stephanie Frappart

1 month ago 27

Franțuzoaica Stephanie Frappart va deveni prima femeie care va conduce la centru un meci de fotbal din grupele Ligii Campionilor, în partida dintre Juventus Torino și Dinamo Kiev, programată miercuri de la ora 22.00.

Frappart, care împlinește 37 de ani luna viitoare, a fost prima femeie arbitru care a oficiat la Supercupa Europei anul trecut, la Istanbul.

De asemenea, a oficiat și finala Cupei Mondiale feminine din 2019 dintre Statele Unite și Olanda și a devenit primul arbitru de sex feminin într-un meci din Ligue 1 când Amiens a jucat Strasbourg în aprilie 2019.

Premieră: Mircea Lucescu va fi arbitrat de o femeie în duelul cu Juventus Torino din Liga Campionilor! Cine este Stephanie Frappart

Ea a arbitrat deja primul său meci din Europa League în octombrie, când Leicester City a a dat piept cu Zorya Lugansk.

Nicole Petignat din Elveția a fost totuși primul arbitru-femeie care a arbirat în meciuri prelimnare ale Cupei UEFA între 2004 și 2009.

Stephanie a fost promovată în corpul de arbitri de elită din Franța, după ce a fost nevoită să treacă de aceleași teste fizice pe care le-au susținut și colegii de sex masculin. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a recunoscut Frappart.

Frappart va fi ajutată de conaţionalii săi Hicham Zakrani şi Mehdi Rahmouni. Rezervă va fi Karim Abed, iar arbitri video Benoît Millot şi Delajod Willy.

Stéphanie Frappart is set to become the first woman to officiate a Champions League match.

She will referee on Wednesday when Juventus host Dynamo Kyiv 👏 pic.twitter.com/MnGTFT2ed4

— Champions League on CBS Sports (@UCLonCBSSports) November 30, 2020


Juventus este deja calificată alături de FC Barcelona în optimile de finală, ea este a doua în grupa G cu 9 puncte din patru meciuri, în timp ce catalanii au maximum de puncte 12. pentru locul 3 se bat Dinamo Kiev și Ferencvaros, ameble cu câte un punct cștigat după patru partide.

Ovidiu Hațegan, cinci meciuri la rând în Champions League

Ovidiu Hațegan va bifa la partida Șahtior – Real Madrid de marți, 1 decembrie, al cincilea meci din tot atâtea etape în grupele Ligii Campionilor, ediția 2020-2021.

Ovidiu Hațegan îi va avea alături de el pe asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe și pe al patrulea oficial Sebastian Colțescu. Arbitru VAR va fi polonezul Pawel Gil, iar asistent VAR conaționalul său Marcin Borkowski.

Precedentele partide arbitrate de Ovidiu Hațegan în acest sezon de Liga Campionilor sunt: Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie) și Manchester United – İstanbul Başakşehir 4-1 (24 noiembrie).

The post Premieră: Mircea Lucescu va fi arbitrat de o femeie în duelul cu Juventus Torino din Liga Campionilor! Cine este Stephanie Frappart appeared first on Prosport.

Read Entire Article

Powered By Seo Tools