Premieră în Galați. A fost prezentat un autobuz alimentat cu hidrogen. Cât timp va rămâne în oraș

3 săptămâni in urmă 22

În cursul zilei de miercuri, un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat în premieră, la Galați, în cadrul unui eveniment organizat în fața sediului Primăriei, potrivit Biroului de presă al instituției.

Autobuz cu hidrogen la Galați

Autobuzul va rămâne în oraș timp de o săptămână pentru sesiuni de prezentare organizate de Solaris Bus&Coach și Linde Gaz România, potrivit sursei citate. Soluția de propulsie a mijloacelor de transport în comun cu hidrogen are o serie de avantaje.

Unul dintre avantaje este distanța de deplasare de până la 350 de kilometri la o încărcare, în condiții de trafic diverse, dar și alimentarea rapidă. De asemenea, un astfel de autobuz este prietenos cu mediu, deoarece reduce emisiile de carbon în condițiile în care singurul produs secundar al reacțiilor chimice este apa.

Un astfel mijloc de transport costă 700.000 de euro. Primăria municipiului Galați a investit în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare și extinderea rețelei pentru troleibuze.

„ Astfel, sunt deja în circulaţie 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid şi 4 tramvaie – primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt. Mai mult, municipalitatea a investit şi în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor sau extinderea reţelei pentru troleibuze”, a transmis Primăria Galaţi. 

Un astfel de autobuz a fost testat și la Brașov

Un autobuz asemănător a fost testat și pe străzile din Brașov, în cadrul unor testări făcute de primărie și de rețeaua de transport public. Vehiculul folosește tehnologie de ultimă oră și se încarcă în doar 10 minute. Acesta poate să aibă mai puține mai mai multe locuri, în funcție de solicitări. Însă, de regulă, are în jur de 100 de locuri.

 Operarea lui nu diferă foarte mult ca și costuri față de o mașină diesel. Diferența este că aceasta este ecologică. Așteptăm soluții din partea producătorilor de hidrogen astfel încât combustibilul să fie verde, a spus directorul regiei de transport, Marian Geman.

Autobuzul ecologic a fost testat pentru prima dată în Cluj. Acesta urmează să ajungă în toate orașele mari din țară.

„-Sunt nerăbdător să circul cu un astfel de autobuz. Aștept să văd când va fi implementat în Brașov.

-În primul rând poluarea este un factor care ne va distruge, dacă nu reușim cumva să o ținem sub control. Consider că nu o să ajungem bine.

-Reprezintă viitorul, din punctul meu de vedere, pentru orașe unde trebuie să se scadă noxele și poluarea”, sunt câteva dintre părerile locuitorilor.

The post Premieră în Galați. A fost prezentat un autobuz alimentat cu hidrogen. Cât timp va rămâne în oraș appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă