Premier League costă o avere! Suma imensă pe care trebuie să o plătești pentru a transmite cel mai tare campionat din lume | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 17

Premier League este considerat cel mai tare campionat din Europa, iar prima ligă din Anglia este mereu o miză pentru televiziunile de sport. Așa că interesul celor de la Digi Sport și Look Sport este unul cât se poate de normal, chiar dacă suma plătită de EuroSport a fost una foarte mare.

ProSport a aflat că eforturile financiare sunt uriașe, atunci când vrei să transmiți etapă de etapă super echipe precum Liverpool, Chelsea, Manchester City, Arsenal sau Manchester United.

De acum, EuroSport se va concentra pe turneele de tenis, urmând să se axeze pe toate cele patru Grand Slam-uri, Marile Tururi din ciclism, dar și sporturile de iarnă.

Premier League costă 8 milioane de euro pe an

Din informațiile ProSport, Premier League este fără doar și poate cel mai costisitor campionat din lume, chiar dacă Barcelona și Real Madrid joacă în La Liga.

Spectacolul din Anglia este unul de cel mai înalt nivel, așa că trusturile media trebuie să investească serios pentru a transmite cele mai tari meciuri.

EuroSport ar fi plătit în jur de 8 milioane de euro pe an pentru a transmite Premier League, iar acum nu și-a mai permis încă un efort uriaș. De altfel, într-o perioadă, meciurile de duminică din Anglia au putut fi urmărite în exclusivitate pe Telekom Sport, în tentativa celor de la EuroSport de mai echilibra balanța financiară.

Digi Sport și Look Sport au profitat de faptul că actualul contract pentru Premier League se apropie de final și sunt gata de o lovitură de proporții, așa cum a scris ProSport.

Look Sport și Digi Sport transmit și UEFA Champions League, iar singurele competiții importante pe care nu le difuzează în acest moment sunt UEFA Europa League și UEFA Conference League, care se află la Pro TV.

The post Premier League costă o avere! Suma imensă pe care trebuie să o plătești pentru a transmite cel mai tare campionat din lume | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă