Prelungirea programelor IMM Invest și IMM Factor, aprobată. Florin Cîțu: Sunt două OUG foarte importante pentru mediul de afaceri

2 luni in urmă 3

Florin Cîțu, prim-ministrul RomânieiFlorin Cîțu, prim-ministrul României

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, la finalul ședinței de guvern, că au fost adoptate două ordonanțe de urgență "foarte așteptate de mediul de afaceri". Vorbim despre prelungirea pe anul 2021 a programelor IMM Invest, care cuprinde și Agro Invest, și IMM Factor. Ambele programe au un plafon de câte 1 miliard de lei.

MIERCURI, 10 MARTIE 2021, 15:29

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

„A fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pe 2021 care include și Agro Invest, programul destinat fermierilor. Anul trecut au fost mai multe probleme și am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermier, cu un plafon de 1 miliard de lei. Am înțeles că suma e aproape solicitată deja și dacă e nevoie vom avea grijă să o suplimentăm. A fost aprobat și proiectul de OUG pentru IMM Factor, la fel cu un plafon de 1 miliard. Două OUG foarte așteptate de mediul de afaceri. Anul trecut ele au susținut economia și rezultatele bune obținute, cu cea mai mare creștere economică din trimestrul patru din UE, cu menținerea locurilor de muncă. E și rezultatul acestor programe”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a precizat, totodată, că a fost aprobat proiectul de lege care ratifică acordul dintre Guvernul României și cel al SUA privind cooperarea în legătură cu proiectele energetice de la Cernavodă. Proiectul merge la vor în Parlament în procedură de urgență, a mai spus Cîțu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă