Prefectul Capitalei: „Nu am propuneri concrete pentru creșterea ratei de vaccinare”

1 lună in urmă 16

Doar 750.000 de bucureșteni s-au vaccinat împotriva Covid, iar ritmul zilnic a scăzut la circa o mie de noi vaccinări, a precizat vineri prefectul Capitalei. Alin Stoica a recunoscut, la finalul unei ședințe de pregătire a măsurilor pentru un nou val epidemiologic, că nu are măsuri concrete pentru creșterea ratei de vaccinare.

„Pentru populația generală vom lua măsuri să creștem numărul de vaccinări. Campanii de informare s-au făcut, există o discuție cu CNCAV, nu avem un plan deocamdată. Vom discuta și vom vedea ce recomandă.La acest moment nu am propuneri concrete pentru a stimula vaccinarea, avem capacitatea de vaccinare, avem discuții, vom vedea”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Potrivit analizelor INSP, valul patru va avea un vârf de aproximativ 1.500-1.600 de cazuri zilinice.

„Estimăm că în Bucuresti-Ilfov vor fi cam jumătate dintre aceste cazuri și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți”, a transmis prefectul.

Circa 50% dintre bucureșteni ar avea imunitatea în fața virusului, fie prin vaccinare fie prin trecerea prin boală, susține Alin Stoica.

„Suntem 750 de mii de persoane vaccinate, din peste două milioane. Asta înseamnă 30% din populația rezidentă. Valul 4 va fi cel al nevaccinaților. Mai sunt și oameni care au trecut prin boală, deci avem probabil o rată de jumătate de populație imunizată, însă nici 80% rată de vaccinare nu asigură imunitate”,  a estimat prefectul.

Potrivit datelor prezentate de prefect, rata de vaccinare în rândul medicilor este de 90%, în timp ce 60% dintre profesori s-au vaccinat.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 4.982.626 de persoane, iar 4.833.736 au primit schema completă. Ținta autorităților era de 5 milioane la 1 iunie și 10 milioane la 1 august.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă