Prefectul Capitalei, despre greva de la metrou: Protestatarii refuză dialogul/ Nu este un protest anunțat, noi suntem deschiși la dialog

2 săptămâni in urmă 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat vineri convocarea unei reuniuni cu sindicatele de la Metrorex și directorii instituției pentru a rezolva problema grevei spontane de la metrou. Stoica a explicat că o astfel de invitație au primit-o și reprezentanții protestului din subteran, care însă au declinat-o fără să explice motivele.

Întrebat dacă va depune o plângere penală pentru situația creată pe numele protestatarilor, Stoica a explicat că mai întâi trebuie să stabilească Poliția și Jandarmeria dacă sunt posibile fapte penale.

Principalele idei din declarația prefectului Alin Stoica

La ora 13.30 va avea loc o discuție atât cu sindicatele de la Metrorex, cu CNSLR Frăția,  domnul director și am transmis prin negociatorii Jandarmeriei reprezentanților care protesteaza ca sunt așteptați și ei. Din partea protestatarilor am primit un refuz de discuție, fără sa motiveze. Dumnealor au spus ca vor sa discute doar cu directorul de la Metrorex.
Aceasta este îngrijorarea mea principală, ca efectele acestui protest se răsfrâng asupra noastră, a tuturor. Atat Poliția, cât și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme pentru orice fel de incalcare: numărul de participanți, purtarea măștilor, faptul ca s-a încercat o greva fara respectarea normelor, toate aceste lucruri se au în vedere, iar dacă din acestea rezulta o faptă penală se vor lua masuri. Trebuie să ajungem să stam de vorba, după ce vom sta de vorba sunt convins că se va rezolva. Nu este un protest anunțat. Măsurile trebuie să fie graduale, prima data trebuie să stabilim contact si dialog, să li se aducă la cunoștință. Noi suntem deschisi la dialog, asta e calea pe care trebuie să mergem. Măsurile ferme sunt legate de stabilirea contravenției si eventualelor fapte penale care se petrec in acest moment.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă