Prefectul Capitalei: ”Bucureștiul NU va intra în carantină”. Alin Stoica anunță măsuri suplimentare

1 lună in urmă 3

Alin Stoica. Inquam Photos, Octav GaneaAlin Stoica. Inquam Photos, Octav Ganea

Alin Stoica a declarat, vineri, că Bucureștiul nu va intra în carantină. În schimb, Prefectul Capitalei a anunțat intensificarea controalelor.

VINERI, 19 MARTIE 2021, 20:33

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Stoica a precizat că autoritățile vor face mai multe controale în weekend-uri, în mall-uri și în piețe. 

”Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine”, a spus Prefectul la un post TV. 

Stoica a mai anunțat că duminică va avea loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea măsurilor restrictive. 
”Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca, deocamdată, să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului”, a adăugat acesta.

Stoica a vorbit și despre măsurile de limitare a circulației, în contextul în care multe persoane din Ilfov, care locuiesc în localități carantinate, fac naveta în București pentru a merge la muncă.
”Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este masura. Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu Prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată”, a mai spus Prefectul. 

Vineri, rata de infectare din București a ajuns la 4,6 cazuri la mia de locuitori. Date la zi despre evoluția COVID-19 în România găsiți pe pagina special dedicată Coronavirus România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă