Prefectul Capitalei anunță intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor anti-Covid. Ce spune despre carantinarea Bucureștiului

2 luni in urmă 26

”La acest moment, nu avem în vedere carantinarea Bucureștiului. Mâine, la 10:00, o să am o ședință cu reprezentanții Poliției, DSU, ISU, DSV, ITM, toate instituțiile de control. 

Am spus mereu că ținta noastră principală este să convingem bucureștenii să respecte cu strictețe măsurile aflate în vigoare și, când normele în vigoare nu sunt respectate, să fie impuse. Respectarea cu strictețe a acestor măsuri este singura modalitate pentru a putea preveni măsuri mai severe. 

Le voi cere structurilor cu atribuții de control să intensifice temeinic verificările în stațiile de metrou, sălile de fitness, saloanele de cosmetică, mall-uri, piețe, toate zonele aglomerate în care avem date că nu s-ar respecta întocmai aceste măsuri”, a anunțat Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a mai spus că riscul de infectare este la un nivel asemănător în toate sectoarele. 

”Distribuția în sectoate este oarecum uniformă. Nu avem un sector cu un grad de infectare mai mare sau mai mic în mod deosebit”, a precizat Berbeceanu.

În privința lipsei locurilor în secțiile ATI pentru bolnavii de Covid-19, prefectul Capitalei a precizat că există o preocupare constantă din partea autorităților pentru suplimentarea acestora.

”Există posibilitatea ca anumiți pacienți să fie transferați în alte spitale. La nivelul țării și al capitalei, se fac eforturi constante pentru suplimentarea locurilor la ATI. 
La Sf. Pantelimon, urmează să dezvoltăm o secție de Terapie Intensivă intermediară. Există preocupare din partea guvernului, a ministerului Sănătății și a primăriei pentru extinderea capacității la ATI”, a adăugat Berbeceanu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă