Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre ieșirea din scenariul roșu. Ce relaxări am putea avea de Paște

1 săptămână in urmă 24

Veștile bune încep să apară după mai bine de un an de restricții și carantină. Efectele vaccinării încep să-și spună cuvântul, astfel că numărul cazurilor din toată țara încep să scadă. În urmă cu puțin timp, prefectul Capitalei a anunțat ce măsuri vor fi luate atunci când rata de incidență va scădea sub 3 la mia de locuitori. Potrivit acestuia, Bucureștiul ar putea ieși în curând din scenariul roșu.

Când va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

Alin Stoica a făcut mai multe precizări cu privire la situația Covid-19 în București. Potrivit raport publicat joi, rata de incidență în Capitală este de 3,09, însă prefectul dorește să urmărească o scădere constantă.

Atunci când se va întâmpla acest lucru, Alin Stoica a dat asigurări cu privire la convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii a noi măsuri de relaxare.
Acesta a ținut să menționeze, de asemenea, că aceste noi măsuri vor fi luate după ce autoritățile se asigură că în următoarele 48 de ore, numărul cazurilor va fi descendent, neluând aceeași decizie rapidă ca în cazul scăderii ratei de incidență la 3,5 la mia de locuitori.

„Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă.

Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a declarat acesta, potrivit Agerpres.

Ce surprize îi așteaptă pe bucureșteni

Ulterior, prefectul Capitalei a explicat la Digi24 că rata de incidență a stagnat, motiv pentru care nu se poate pronunța cu exactitate dacă în cursul zilei de vineri va fi anunțată o rată de incidență de 3 la mie, necesară pentru ca Bucureștiul să iasă din scenariul roșu.

În cazul în care va avea loc această scădere, Alin Stoica a promis convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență și stabilirea unor noi măsuri de relaxare. În această situație, cetățenii s-ar putea bucura de noi privilegii chiar în zilele din preajma Paștelui.

Potrivit legistlației, atunci când rata deincidență scade sub 3 la mie, restaurantele pot fi deschise în interior, cu un grad de ocupare de până la 30%, în intervalul orar 6:00-22:00.

 

The post Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre ieșirea din scenariul roșu. Ce relaxări am putea avea de Paște appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă