Prefecții și subprefecții USR PLUS nu demisionează / Alin Stoica: ”ne continuăm activitatea până se va decide altceva”

1 lună in urmă 20

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că nu va demisiona, chiar dacă miniștrii USR PLUS s-au retras din guvernul condus de Florin Cîțu. ”Nu. Noi ne continuăm activitatea până se va decide altceva. Nu există alte informații, doar lucrurile care se vehiculează în presă. Ne continuăm activitatea absolut în mod normal, fără niciun fel de impediment”, a comentat Alin Stoica, prefectul USR PLUS al Bucureștiului.

La Sibiu, subprefectul USR PLUS, Laurențiu Theodoru, a anunțat luni că deocamdată coaliția PNL – USRPLUS – UDMR continuă să existe, iar funcționarii vor continua să-și desfășoare activitatea pe ntru implementarea programului de guvernare. ”Nu, nu ne vom da demisia. Deocamdată alte comentarii nu pot să fac decât că suntem în coaliție, în cadrul programului de guvernare și al acordului de coaliție. Asta există. Faptul că colegii mei și-au dat demisia, vicepremierul Dan Barna și cei cinci miniștri alături de ministrul destituit, faptul că s-au retras din guvern, este in cauza premierului Florin Cîțu”, a explicat Theodoru, citat de Turnul Sfatului.

Subprefectul spune că actuala criză politică este doar la nivel național. ”Este doar o problemă care se discută la nivel național. Toți ceilalți colegi care sunt în administrație își văd în continuare de treabă pentru că noi am fost numiți aici pe bază de contrat, al unui program de coaliție pe care îl aplicăm. Așa cum am fost numiți prin hotărâre de guvern, putem fi și destituiți prin hotărâre de guvern”, a mai spus subprefectul de Sibiu.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia. „Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă