Prăjitură pufoasă cu lămâie, extrem de aromată. Trucul secret care face aluatul perfect

1 săptămână in urmă 10

Cum poți să faci o prăjitură cu lămâie extraordinară pentru weekend-ul cu cei dragi? Cu siguranță va fi lăudat de toată lumea. Ce truc te ajută să-ți iasă aluatul perfect? Care sunt pașii pe care trebuie să-i respecți?

Rețetă pentru prăjitură cu lămâie

Dacă nu mai ai idee pentru desertul pe care să îl pregătești în weekend pentru masa cu prieteni sau cu familia, acest desert este perfect. O cină extraordinară are la final un preparat dulce care să fie ținut minte. Desigur că dacă pe parcurs alegi rețete mai grase sau consistente ori complicate, la ultimul fel e cazul să o lași mai moale.

Această prăjitură cu lămâie este potrivită pentru un sfârșit de seară pentru că este delicioasă, nu se prepară greu și este și răcoritoare datorită aromelor sale. Secretul constă în aluatul care se face cu coajă de lămâie proaspăt rasă și cu suc proaspăt de lămâie.

După ce iese prăjitura din cuptor trebuie să fie infuzată cu un sirop de lămâie făcut în casă pentru a-i da un plus de miros și gust. Abia după ce se răcește trebuie să fie acoperită cu o glazură simplă și la final presărată puțină coajă de lămâie.

  • Ingrediente pentru prăjitura cu lămâie

1/2 cești de făină
1/2 linguriță de praf de copt
1 lingură de coajă de lămâie
1/2 linguriță de sare
1/2 cești de unt nesărat, la temperatura camerei
1 cană de zahăr
2 ouă mari
1 linguriță de extract de vanilie
2 linguri de suc de lămâie, aproximativ 1/2 lămâie
1/2 cană de lapte bătut

PENTRU SIROPUL DE LĂMÂIE:
1/4 cană suc de lămâie, aproximativ 1 lămâie
3 linguri de zahăr pudră

PENTRU GLAZURA DE LĂMÂIE:
1 cană de zahăr pudră.
1,5 linguri de suc de lămâie
1 lingură de lapte

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 177 de grade Celsius, ulterior fă aluatul din praf de copt, coajă de lămâie, sare și făină. Combină totul bine și apoi pune și untul alături de ouăle pe care le spargi cu grijă, ulterior varsă în compoziție extractul de vanilie și sucul de lămâie.

Adaugă la final lapte bătut și amestecă până ce toate ingredientele se combină între ele. Strecoară aluatul și pune-l la copt într-o tavă de preferat rotundă. După ce se răcește este timpul să adaugi siropul, iar mai apoi crema.

Trebuie să lași siropul să se îmbibe puțin înainte de a adăuga glazura. La final este de ajuns să presari puțină coajă de lămâie și să lași totul la frigider măcar o oră. Este fantastică servită și alături de fructe de pădure.

The post Prăjitură pufoasă cu lămâie, extrem de aromată. Trucul secret care face aluatul perfect appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă