Povestea vietnamezei Thu Ha, pictorița care a lăsat cel mai mare oraș din Vietnam pentru Alba Iulia FOTO

1 lună in urmă 32

O tânără din Vietnam a lăsat agitația celui mai mare oraș din țara asiatică și s-a mutat la Alba Iulia. Thu Ha și-a schimbat și profesia și s-a apucat de o pasiune mai veche, din copilărie.

Vietnameza a ajuns la Alba Iulia în urmă cu patru ani, după ce l-a întâlnit pe actualul ei soț, un român plecat să viziteze lumea. Acesta a ajuns, la un moment dat în Ho Chi Minh, uriașul oraș din Vietnam și aici a întâlnit-o pe Thu Ha. Cei doi s-au cunoscut anterior pe o rețea de socializare.

La început a venit în România pentru o lună, dar s-a atașat de liniștea orașului Alba Iulia și a decis să rămână. În Vietnam, Thu Ha era microbiolog la un spital militar. A lăsat totul în urmă pentru a-l urma pe prietenul ei în micuțul oraș din Transilvania. În final, cei doi s-au căsătorit.

Foto: Facebook/ Thu Ha

Orașele din România i se par ”pustii” față de aglomerația din Ho Chi Minh, unde trăiesc 9 milioane de oameni. ”Am venit în Alba Iulia și mi s-a spus că e destul de aglomerat. Aglomerat? Doamne, nu era nimeni! Și dintr-o dată am început să mă îndrăgostesc de această pustietate”, spune Thu Ha.

Foto: Facebook/ Thu Ha

La Alba Iulia și-a redescoperit pasiunea din copilărie, pictura. Thu Ha pictează aproape orice și obține și bani de pe urma muncii sale. Folosește diferite tipuri de pictură, de la cel clasic și până la cuțit. Poate picta orice tablouri la comandă, natură sau diferite portrete ale celebrităților.

Foto: Facebook/ Thu Ha

Pictăm la cerere orice tablou, reproduceri de pe fotografii personale, unicat, private, abstract, inclusiv animăluțe de companie etc. De fapt aproape orice picturi pe care alții nu le pot face. Sunt picturi stiluri moderne, pop art, abstract, fancy, glamour, erotic, reproduceri de pe fotografii de artă”, spune pictorița vietnameză din Alba Iulia.

Foto: Facebook/ Thu Ha

Un tablou costă de la câteva sute de lei și până la 1.000 de lei sau chiar mai mult. Totul depinde de complexitate. Lucrările pot fi trimise și prin curier.

Citeste si:

O nouă factură uriașă emisă de Electrica. O familie din Alba trebuie să plătească peste 8.000 de euro

Român condamnat în Columbia la 10 ani de închisoare pentru trafic cu cocaină, expulzat în România. Cât mai are de stat după gratii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă