Povestea uluitoare a româncei, studentă în SUA, care l-a salvat de cancer pe antrenorul unei echipe din NHL în timpul unei partide! Ce a văzut pe pielea acestuia și cum a ajuns eroină peste Ocean | VIDEO

2 săptămâni in urmă 30

O româncă studentă la medicină a devenit îngerul păzitor al unui antrenor din NHL. Numele acesteia este pe buzele tuturor oamenilor din lumea sportului din SUA și Canada.

Nadia Popovici (22 de ani) este numele femeii care e studentă la Medicină în Seattle (SUA) și care era în tribună la meciul dintre Kranen și Canucks, desfășurat pe 23 octombrie 2021. Nadia a zărit o aluniță pe spatele Brian „Red” Hamilton, asistent al formației canadiene, și l-a avertizat pe acesta că ar putea fi o aluniță cancerigenă.

„El s-a uitat la telefonul meu și apoi a plecat, am crezut că deja știa. M-am gândit că sigur deja fusese la un doctor și totul era ok. Apoi, când s-a întâmplat asta după două luni și ceva, e ceva incredibil că am putut să-l ajut” – Nadia Popovici

Bursă de 10.000 de dolari pentru Nadia Popovici

Femeia a bătut în geamul separator și i-a arătat mesajul pe care-l scrisese pe telefonul mobil, pentru a-l avertiza, scrie Gândul. Studenta din România a fost recompensată ulterior cu o bursă de 10.000 de dolari, anunță NBC Sports.

Cele două echipe din NHL (Liga Naţională de Hochei Americană), campionat la care sunt înscrise echipe din Canada şi din SUA, au finanţat o bursă de 10.000 de dolari pentru suportera care l-a „salvat” pe asistentul echipei Vancouver Canucks, avertizându-l că o pată de pe gâtul său ar putea fi melanom.

Hamilton, salvat de Nadia!

Brian Hamilton a urmat sfatul româncei și a mers la un consult, unde a descoperit că era melanom malign, un tip de cancer de piele. Faptul că a mers din pripă la medic a permis doctorilor să-l opereze imediat, iar biopsia a confirmat că tumora putea fi fatală.

Hamilton, care are 1.000 de meciuri în NHL, s-a declarat uimit de capacitatea tinerei de a observa acea aluniţă, având în vedere că nu era mare şi purta o jachetă, iar firele radio îi acopereau parţial gâtul.

„M-am trezit pentru că m-a sunat mama și mi-a spus ‘Nadia, n-ai idee ce se întâmplă’. Apoi mi-a trimis mesajul clubului, în care anunța că mă caută. Au fost multe strigăte, nu-mi venea să cred”, a spus Nadia Popovici, potrivit The Seattle Times.

Pe gheaţă, Vancouver a câştigat cu 5-2, dar scorul a trecut în plan secund. Canucks a postat pe Twitter o fotografie cu Nadia şi cu Brian, cu menţiunea: „Cea mai mare victorie în seara asta”.

The post Povestea uluitoare a româncei, studentă în SUA, care l-a salvat de cancer pe antrenorul unei echipe din NHL în timpul unei partide! Ce a văzut pe pielea acestuia și cum a ajuns eroină peste Ocean | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă