Povestea tânărului vândut de părinți cu 10.000 de dolari în Canada! S-a întors în România să joace fotbal, iar acum este hocheist la Sportul Studențesc | EXCLUSIV

2 luni in urmă 2

Brandon Simon este unul dintre cele câteva mii de români vânduți de familii sărace pentru o sumă de bani. În cazul lui, pentru 10.000 de dolari. Avea doar câteva luni când s-a fâcut tranzacția tipică pentru acele vremuri.

A vrut să redescopere locurile în care s-a născut și a sosit acum 4 ani pentru prima oară în România. Se ocupă de puștii din penitenciare, asta este activitatea din țara sa de import.

Acum a vizitat România pentru a termina formalitățile de obținere a cetățeniei române. Pe 17 februarie va reveni în Canada. Până atunci joacă la Sportul Studențesc, o echipă care trăiește doar din pasiune și pentru care rezultatele nu contează.

Povestea tânărului vândut de părinți cu 10.000 de dolari în Canada! S-a întors în România să joace fotbal, iar acum este hocheist la Sportul Studențesc 

Povestea lui Brandon Simon este una de film. Și poate într-o zi va fi ecranizată. Chiar merită. Hocheistul de la Sportul s-a conesat în exclusivitate pentru ProSport.

„În 1991 am fost vândut de familia mea din România unui cuplu din Canada în schimbul a 10 000 de dolari. Cât am fost mic, am jucat și fotbal, și hochei pe gheață. Este o poveste tristă, dar și frumoasă.

Am venit în România să-mi iau cetățenia, pe 17 febraurie mâ întorc în Canada, unde este familia mea. Sunt căsătorit și am un copil.

Am jucat și la Botoșani, și la echipa a doua a celor de la Dinamo pe vremea mandatul lui Stoican, chiar și la Chiajna. Am plecat și am revenit în România, acum joc hochei la Sportul Studențesc.

Este o mare plăcere să practic acest sport, în condițiile am jucat hochei în colegiu. E o atmosferă excelentă la Sportul Studenșesc, mă simt foarte bine aici. Sper să-i ajut să obțină măcar o victorie”, ni se destănuie Brandon Mason.

Sportul Studențesc, echipă de amatori într-un campiomat de profesioniști!

De menționat că Sportul Studențesc este o echipă de hochei care a înregistrat doar 2 victorii în ultimii 8 ani de competiție. În rest doar eșecuri.

„Noi suntem amatori într-o ligă de profesioniști, ăsta este adevărul. Avem un lot de 47 de jucători, printre care și Brandon. Din acești 47, doar 27 dintre ei sunt plătiți, cei pe care ne putem baza. Cei 27 câștigă câte o îndemnizație de 300 lei, restul nimic.

Avem mulți sponsori pe tricou, cele mai frumoase tricouri, dar fiecare ne dă câte ceva, nu bani. Produse, echipamente, ce avem nevoie… Uneori chiar și o masă contează…

Despre Brandon vă pot spune că este un băiat extraordinar. A venit la noi, noi l-am primit pentru că are comun un lucru comun: pasiunea. Nu e un mare jucător, dar îî place faptul că evoluează cu mare plăcere. Noi nu refuzăm pe nimeni. Pentru noi nu contează rezultatul, ci plăcerea de a juca”, a declarat pentru ProSport Marian Ghiță, antrenorul-sponsor al echipei de hochei pe gheață Sportul Studențesc.

Brandon Mason promite că revine în România cu întreaga familie

De menționat că echipe precum Miercurea Ciuc ori Corona Brașov au bugete anuale de peste un milion de euro, în timp ce alb-negrii se descurcă, în medie, cu 50.000 de euro pe sezon. Sportul Studențesc a jucat finala Campinatului Național, în 1997, pierdută cu Steaua, fiind cea mai mare performanță a clubului din istorie.

„Mama mea adevărată este prin Italia, recăsătorită, și nu vrea să discute cu mine. Tata locuiește, undeva, într-un sat pe lângă Botoșani. Mai vorbim din când în când, mai am și câțiva veri. Mă bucur că m-am întors și sper să revin an de an în vacanță, data viitoare vin și cu familia.

Și evident să joc, din nou, câteva meciuri, pentru Sportul Studențesc”, încheie, cu zâmbetul pe buze, Brandon Mason, canadianul provenit din Botoșani, care acum se poate lăuda la Toronto cu buletinul de România.

The post Povestea tânărului vândut de părinți cu 10.000 de dolari în Canada! S-a întors în România să joace fotbal, iar acum este hocheist la Sportul Studențesc | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă