Povestea singurei întâlniri dintre Ivan Patzaichin și Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut dictatorul pe lac

1 lună in urmă 26

Ivan Patzaichin a decedat, duminică dimineață (5 septembrie), din cauza unui cancer pulmonar care i-a măcinat trupul. Cel mai mare canoist român se afla internat la Spitalul Elis din Capitală de mai bine de trei luni. Ivan Patzaichin avea 71 de ani.

Povestea singurei întâlniri dintre Ivan Patzaichin și Nicolae Ceaușescu

Ivan Patzaichin suferea de cancer de mai multă vreme, însă doar apropiații știau prin ce chinuri trecea campionul român. Din cauza bolii incurabile, legendarul canoist ajunsese să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic și refuza să vorbească la telefon. Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin urma să meargă să se trateze în străinătate, dar nu a mai ajuns.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, povestea în urmă cu șapte ani cum a decurs întâlnirea între el şi fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Întâlnirea celor doi a avut loc pe lacul Snagov.

„Eram la un antrenament, când, la un moment dat, am văzut o «vedetă» (n.r. – ambarcaţiune) rapidă. M-am oprit instantaneu. Fusesem avertizat de securiştii care se aflau la posturi că vine «Tovarăşul». După ce a trecut, am crezut că nu voi mai avea alte restricţii, dar, vedeta s-a întors, s-a apropiat de barcă, iar Nicolae Ceauşescu m-a salutat. I-am răspuns şi eu la salut! Aşa a decurs singura întâlnire a mea cu Nicolae Ceauşescu”, a precizat Ivan Patzaichin pentru SportNews.ro.

Ivan Patzaichin a murit. Ce avere are

Pe lângă abilitățile sale sportive ieșite din comun, Ivan Patzaichin a fost și un mare afacerist. Business-urile din ultimii ani i-au adus bani frumoși.

Mai exact, în urmă cu șase ani de zile, Ivan Patzaichin a deschis un restaurant cu specific pescăresc în Tulcea. L-a denumit „Ivan Pescar” și a sperat să scoată bani din el. La acea vreme, canoistul român a spus că decizia de a avea un local a fost ”o nebunie” a lui. Apoi, împreună cu Teodor Frolu, Ivan Patzaichin a deschis în București, în 2018, cel de-al doilea restaurant cu specific ca în Tulcea.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 120.000 de euro. Ivan Patzaichin a fost foarte atent cu oaspeții restaurantului său, Ivan Pescar & Scrumbia Bar, pe care i-a răsfățat cu preparate din pește, alături de vinuri dobrogene. Bucătăresele sunt lipovence și asigură autenticitatea meniurilor cu specific pescăresc.

Ivan Patzaichin a murit. A fentat moartea în urmă cu câteva luni

Sportivul român, de etnie lipoveană, a fentat moartea, în urmă cu câteva luni. Atunci, medicii de la Spitalul Elias din București au reușit să-l stabilizeze.

Familia lui Ivan Patzaichin a transmis un mesaj scurt și tulburător, după ce s-a aflat că marele canoist s-a stins din viață. Vestea cumplită a fost confirmată și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ivan Patzaichin.

”E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos.

Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, a fost mesajul postat de COSR pe Facebook.

The post Povestea singurei întâlniri dintre Ivan Patzaichin și Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut dictatorul pe lac appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă