Povestea romancei care face furori in baschetul american. Tatal taximetrist a condus-o spre glorie

2 săptămâni in urmă 20

Americanca Sabrina Ionescu (23 de ani), una dintre cele mai valoroase baschetbaliste din WNBA, e pe jumatate romanca, gratie tatalui sau, Dan, care a lucrat mult timp ca taximetrist in San Francisco.

Presa americana relateaza in aceste zile povestea Sabrinei si a tatalui sau, ca urmare a unei postari emotionante pe Twitter a unui nume cu greutate din baschetul de peste Ocean, Luka Dikich, director la celebra echipa Chicago Bulls.

"E un caz real. Eram in San Francisco acum cativa ani si am vorbit cu soferul nostru Uber. Era un roman prietenos. Mi-a spus ca fiica lui va juca baschet la colegiu. "Trebuie sa fie buna", i-am spus eu. S-a intors spre mine, a ridicat un deget si mi-a zis: "Nu, nu. Nu e buna, e cea mai buna". Mi-a dat si cartea lui de vizita, in caz ca am nevoie vreodata de o plimbare cu masina", e relatarea lui Dikich.

"Imediat ce am citit primele randuri ale tweet-ului, am stiut ca e vorba despre tatal meu", a marturisit Sabrina Ionescu despre cuvintele frumoase ale respectivului american. "Din prima zi de baschet, el si mama au fost cei mai mari fani ai mei, asa ca nu este surprinzator ca le spunea oamenilor despre mine", a mai spus cea care joaca acum in cel mai puternic campionat din lume, la formatia New York Liberty.

In paralel cu ascensiunea in sport a fiicei sale, Dan Ionescu a renuntat la taximetrie, reusind sa-si infiinteze o firma proprie care se ocupa cu inchirierea de limuzine.

This is a true story. I was in San Francisco a couple years ago, and got to talking to our Uber driver. He was a friendly Romanian dude. He asked me about work and we started talking ball. He told me his daughter was going to play college basketball. "She must be good!" I said.

- Luka Dukich (@itsluka) April 22, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă