Povestea lui George Năsosul | Tâlharul spânzurat și transformat într-o pereche de pantofi

2 luni in urmă 32

George Parrott (cunoscut și ca George Năsosul) era celebru în Vestul Sălbatic. Acest tâlhar care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea era tratat cu ură oriunde mergea deoarece fura cai, ataca trăsuri și trenuri de marfă. Dar cel mai bizar lucru despre acest infractor a fost soarta pe care a avut-o după moarte.

În anul 1878, el și banda sa se ascundeau după jefuirea unui tren. Când un șerif și ajutorul acestuia au plecat să-i vâneze, au fost atacați și uciși de către banda lui Parrott, iar trupurile lor au fost îngropate. Nu era ceva ieșit din comun ca George Năsosul să ucidă oameni.

Trăind liber ani de zile, a fost descoperit în cele din urmă deoarece se lăuda prea mult cu crimele pe care le comisese. După ce a fost arestat, Parrott a fost în cele din urmă spânzurat de un stâlp de telegraf, sub privirea unei mulțimi de curioși.

Se pare că printre curioși se afla și medicul John Osborne. Deoarece cadavrul fusese ignorat de către autorități, el a văzut o oportunitate în acest sens. După ce a intrat în posesia corpului, a trimis capul doctorului Thomas Maghee, care era prietenului său, pentru un studiu științific al minții criminale.

Maghee i-a dăruit apoi o parte din craniu asistentei sale, Lillian Heath, care avea să devină prima femeie doctor din statul Wyoming. Ea a folosit craniul pe post de scrumieră, opritor de ușă și ghiveci de flori.

Masca lui George Năsosul și pantofii făcuți din pielea acestuia

Povestea lui George Parrott nu se oprește aici. Sadicul doctor Osborne a creat o mască cu fața lui George și a angajat ca un cizmar să-i facă o pereche de pantofi din pielea criminalului. Restul corpului a fost dezmembrat și depozitat într-un butoi de whisky.

Doctorul a spus mai târziu: „I-am cerut cizmarului ca sfârcurile să fie prezente pe pantofi, pentru a dovedi că sunt din piele umană. Însă, nu mi-a urmat instrucțiunile”.

Astăzi, părți ale craniului, masca și pantofii din pielea lui Parrott pot fi găsite la Muzeul din comitatul Carbon, Wyoming, SUA.

The post Povestea lui George Năsosul | Tâlharul spânzurat și transformat într-o pereche de pantofi appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă