Povestea lui Adrian Mutu în presa din Spania: ”Mourinho l-a întrebat ironic dacă s-a accidentat pe banca de rezerve!”

3 luni in urmă 20

Calificarea naționalei de tineret a României pentru a doua oară la rând la Campionatul European nu a trecut neobservată și datorită numelui celui aflat pe banca tricolorilor mici.

Cotidianul AS îi dedică un articol amplu românului și carierei sale tumultuoase. Spaniolii scriu despre transferul la Chelsea pentru o sumă consistentă în 2003, 22 de milioane de euro - ”Briliantul” strălucise la Parma unde marcase 22 de goluri în 36 de meciuri.

2003. Adrian Mutu este un atacant care bagă spaima în apărările adverse, iar în primele 3 meciuri dă 4 goluri. Ranieri era pe banca lui Chelsea: " un mare antrenor care m-a dorit la echipă. Dacă nu apăreau acele probleme personale, cariera mea ar fi fost alta," a declarat Mutu, cel care nu va avea același discurs despre viitorul său antrenor.

Adrian Mutu: ”Mourinho nu m-a lăsat să vin la națională”

"Am intrat în conflict cu Mourinho, care mi-a interzis să merg la echipa națională susținând că sunt accidentat. Nu era adevărat. Eram apt de 5 zile și el știa asta. Nu-mi păsa că voi sancționat, dar am vrut să știe toată lumea cât de mult țin la echipa națională. I-am spus lui Mourinho că sunt bine, dar el mi-a arătat o hârtie de la doctori,” a dezvăluit Mutu.

Fostul fotbalist a povestit că relația cu Mourinho a devenit și mai încordată după ce acesta îi promisese că va juca mai mult, dar nu era niciodată introdus pe teren. Atunci, a cerut să fie lăsat să plece și a început să întârzie la antrenamente. 

Mourinho l-a întrebat ironic pe Mutu dacă s-a accidentat pe banca de rezerve sau acasă, apoi a izbucnit scandalul. Chelsea a comandat un test antidoping, la solicitarea portughezului, iar Mutu a fost suspendat pentru consum de cocaină. Viața lui dezordonată a pus capăt aventurii lui Mutu pe Stamford Bridge,” scriu cei de la AS.

Adrian Mutu: ”Puteam câștiga Balonul de Aur”

Juventus a avut încredere în el și l-a angajat din ianuarie deși suspendarea expira abia în mai, dar renașterea are loc la Fiorentina, cu 40 de goluri în două sezoane.    

”Dacă luam alte decizii în trecut, puteam câștiga Balonul de Aur. Dar prefer să nu mă mai gândesc la asta,” declarase Mutu într-un interviu pentru Corriere dello Sport în 2012.

Cei de la AS pomenesc și traseul ulterior al fotbalistului până la instalarea la naționala U21, numire pe care o consideră potrivită pentru el.

”Cred că sunt persoana potrivită pentru că știu ce să fac atunci când un jucător are probleme cu disciplina. Am trecut prin perioade grele și am știut să devin mai puternic. Așa că dacă unul din elevii mei face o greșeală știu ce să-i învăț să facă pentru a nu se repeta. Jucătorii tineri care greșesc trebuie ajutați, nu criticați și distruși,” a explicat Mutu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă