Povestea incredibilă a puștiului ajuns numărul unu în lume la karting! Motivul hilar pentru care îi fusese interzis accesul în acest sport!

6 zile in urmă 27

Povestea incredibilă a puștiului ajuns numărul unu în lume la karting deși i-a fost interzis accesul la acest sector din motorsport. Motivul? Prea mic de înălțime! Tocmai ceea ce de fapt avea să devină un mare atuu al lui David Cosma Cristofor, unul din sportivii de succes ai României încă la vârstă fragedă.

Astăzi în campionatul național de karting un participant cu vârsta de cinci ani, nu e nicio mare surpriză. Puștii care visează să ajungă mari piloți își îndeamnă părinții să le susțină pasiunea și înainte de a începe să scrie sau să citească. Uneori chiar și să vorbească!

La 12 ani, România livrează astăzi cel mai bun pilot la clasa Mini din lume: David Cosma Cristofor.

Povestea incredibilă a puștiului ajuns numărul unu în lume la karting! Motivul hilar pentru care îi fusese interzis accesul în acest sport!

„Nu o spunem noi, o spun rezultatele, forma sportivului și recunoașterea celor din pistă!” certifică acest fapt managerul tehnic al puștiului elev la International School of Bukarest, Dragoș Gulie, cel care conduce echipa românească Gulstar Racing.

Acum nici o săptămână David avea să câștige etapa finală de WSK, un fel de campionat mondial, la Adria de o manieră fantastică: 5 heaturi heat-uri, 1 prefinală și finala mare dominate autoritar.

„E prea mic, nu are ce căuta la karting!”

Și totuși David a pornit târziu la karting, abia la opt ani! Asta și pentru că deși puștiul a dat semnale clare că vrea să facă acest sport iar părinții nu aveau nicio problemă să îl susțină, „specialiștii” întâlniți pe circuitul unde puștiul se dădea în kart cu două locuri, astfel condus de tatăl Bogdan, au explicat tranșant: „E prea mic și prea firav de karting!”.

Într-un final, prin conjuctură, David ajunge în kartingul electric. Câștigă campionatul național din prima și atunci părinții își dau seama că nu e de joacă cu pasiunea puștiului. Așa David trece la kartul cu benzină și nimerește la cea mai dinamică echipă din domeniu, Real Racing. Intră in cel mai competitiv mediu, cortul cu cei mai valoroși piloți la acel moment din România! Nu o face singur, ci și cu fratele mai mic cu doi ani, Bogdan. Nu conta faptul că sunt mititei de statură, forța interioară, priceperea echipei plus experiența curselor internaționale dobândită ulterior generează în 2019: campion național Romanian Karting Masters (la acel moment, cea mai complexă competiție de karting din România).

Înnebunit după acvaristică, pasionat de matematică

În august 2020, frații Cosma Cristofor schimbă echipa și trec la Gulstar Racing. Continuă experiențele externe și școala online, pandemia generând avantajul că David poate merge la curse în Italia. Face față programului, rămâne în top la matematică în clasă, ar participa la olimpiadă dar nu poate însă are un mare regret. „Îi lipsesc enorm acvariile lui, rechinașii și celelalte vietăți. E atât de pasionat de lumea acvatică că mă mir de unde mai își face timp și de așa ceva, mai ales că atunci când e în țară iese de la școală la 4 și până seara face meditații”, mărturisește mama Mihaela din secretele pilotului numărul 1 mondial la Mini.

Nu te supara, frate….varianta de karting

Pasiunea pentru karting e împărtășită și de mezinul familiei, Bogdan. Are zece ani și unii specialiști intuiesc că își va depăși fratele mai mare, mai ales că rezultatele ascensiunii juniorului sunt uimitoare.

Indiferent de cât de subiectivi pot fi unii și alții cei doi frați sunt în 2021 cei mai in formă piloți români din extern. Aduce mult din povestea familiei Schumacher. „Are marjă mare de progres iar rezultatele din acest an au fost constant progresive. E cert că Bogdan are rezultate acum ce ne determină să credem că în timp poate depăși performanțele lui David la Mini”, explică și Dragoș, managerul Gulstar Racing, care anul 2021 i-a adus cele mai mari rezultate: cei mai mulți piloți campioni naționali și numărul 1 mondial la Mini.

Cifrele succesuluiu lui David Cosma Cristofor în karting

2017 – David iese campion național la electrice în primul an de karting profesionist

2018 – Vicecampion Romanian Karting Masters la clasa Mini

2019 – Campion Național Romanian Karting Masters la clasa Mini

2020 – Campion Național clasa Mini

2021 – Câștigător de finala WSK Open Cup la Adria, campion național la clasa Mini, locul 2 la Trofeo Primavera si Andrea Margutti, ambele competiții având nivel de WSK

The post Povestea incredibilă a puștiului ajuns numărul unu în lume la karting! Motivul hilar pentru care îi fusese interzis accesul în acest sport! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă