Povestea incredibilă a doctorului care va alerga desculț la maratonul din București. Cine este Sidy Diallo și de ce renunțat la încălțăminte în urmă cu 6 ani | FOTO

1 lună in urmă 16

Sidy Diallo, un doctor în vârstă de 67 de ani originar din Guinea, va participa la maratonul din București (30 – 31 octombrie), acesta fiind cel de-al 100-lea maraton la care aleargă desculț.

Născut într-un mic sat din Guinea, Sidy Diallo a făcut facultatea de medicină la Universitatea din Havana, Cuba, unde a obținut diploma de doctor. Zece ani mai târziu, el a mai obținut două diplome, una în științe politice și încă una în drept internațional, la Paris.

La vârsta de 55 de ani a decis să renunțe la stilul sedentar de viață și a început să alerge la diferite maratoane. Primul sa participare la un asemenea eveniment s-a întâmplat la Chicago, în 2010, alergând 5 kilometri.

Povestea incredibilă a doctorului care va alerga desculț la maratonul din București. De ce renunțat la încălțăminte și la câte competiții a participat

În 2015, conform site-ului său, Sidy Diallo a decis să renunțe la pantofii de alergat și a descoperit nenumărate beneficii. El susține că alergatul fără încălțăminte ne face mai sănătoși, previne bolile cronice și ne întărește sistemul imunitar.

În total, Sidy a alergat în 88 de țări pe cele șapte continente, la 297 de maratoane. Printre acestea se numără și un ultra maraton de 90 de kilometri din Africa de Sud, pe asfalt, pe care Sidy l-a parcurs fără încălțăminte.

„O să alerg fără încălțăminte la cel de-al 100-lea maraton de acest tip din ultimii 6 ani. După maratonul din Viena (12 septembrie 2021), de la Roma (19 septembrie), de la Berlin (26 septembrie), Londra (3 octombrie), de la Sofia (10 octombrie), Paris (17 octombrie) și Ljubjana (24 octombrie), a sosit timpul celui de-al 8 maraton la care particip desculț în 7 săptămâni.

Scopul meu este să alerg fără încălțăminte la un maraton în fiecare săptămână până la maratonul din Atena (14 noiembrie), pentru a celebra împlinirea a 61 de ani de când Abebe Bikla a alergat fără încălțăminte la Roma, pe 10 septembrie 1960.

Surprinzător, am câștigat, în urmă 6 ani „Concursul de costume trăznite” a maratonului din București, mulțumită outfit-ului meu neobișnuit, deși nu eram conștient de existența unui asemenea concurs. Mai mult de atât, am fost capabil să alerg 21.1 kilometri pentru prima dată. Am alergat jumătate de maraton cu pantofi și a doua jumătate fără aceștia”, a scris Sidy pe propriul site.

The post Povestea incredibilă a doctorului care va alerga desculț la maratonul din București. Cine este Sidy Diallo și de ce renunțat la încălțăminte în urmă cu 6 ani | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă