Povestea emoționată a noului atacant de la FCSB. Ante Vukusic s-a gândit la retragere în urma unui accident de mașină. „Mi-au spus că sunt norocos că trăiesc”

3 săptămâni in urmă 9

FCSB l-a transferat pe Ante Vukusic, imediat după ce l-a vândut pe Dennis Man la Parma. Antrenorul Toni Petrea a cerut insistent un atacant, iar patronul Gigi Becali i-a făcut pofta cu banii primiți de Italia. Jucătorul croat are o poveste de viață palpitantă. A avut un accident de mașină, iar cinci ani unul dintre plămâni nu i-a funcționat la capacitate maximă.

Ante Vukusic este al doilea transfer al FCSB din această iarnă, după ce Risto Radunovic a fost achiziționat de la Astra Giurgiu. Atacantul croat a marcat 26 de goluri pentru NK Olimpija Ljubljana anul trecut, dar a avut un conflict cu șefii formației, iar în acest sezon nu a marcat să marcheze. A venit la FCSB din „postura de jucător liber”. Noul atacant al formației FCSB are o poveste de viață impresionată. Un accident auto i-a pus cariera în mare pericol.

„Nu conduceam cu viteză, dar am distrus maşina. Eram pe autostradă şi m-am învârtit din cauza gheţii. Am intrat într-un semn de circulaţie şi am resimțit dureri la gât şi la spate. Am crezut că a fost doar o lovitură, dar plămânul fusese afectat. Nu am ştiut atunci”, a declarat noul jucător de la FCSB.

Ante Vukusic, la un pas de retragere. „Aș fi fost mort”

Jucătorul a avut ani mulți probleme, iar medicii și-au dat seama foarte greu că plămânul drept nu funcționa.

„Din cauza asta, mereu aveam probleme la antrenamente, mai ales când mă pregăteam vara. Abia puteam să respir când era foarte cald şi nu puteam să alerg la viteză maximă. Când am jucat în Italia, Elveţia şi Germania, m-am plâns de probleme, dar mi-au spus că e o răceală, apoi că un nerv a fost inflamat. Când am ajuns la Tosno, în Rusia, am avut din nou probleme de la primul antrenament.

Aveau doctori foarte buni acolo. Am luat nişte antibiotice timp de o săptămână, au crezut că e vreo infecţie. Când au văzut că situaţia nu s-a îmbunătăţit, m-au trimis să fac o radiografie. Am rămas şocat. Plămânul stâng era sănătos, în timp ce dreptul era afectat şi nu funcţiona cum trebuie. Doctorii mi-au spus că sunt norocos că mai trăiesc. Dacă nu făceam sport şi nu aveam o inimă bună, aş fi fost mort. Aveam 26 de ani şi m-am gândit la retragere din cauza a tot ce păţisem. Dumnezeu m-a ajutat şi am trecut peste”, a mai afirmat Vukusic, într-un interviu mai vechi acordat pentru siol.net, citat de Fanatik.

Ante Vukusic, examinat la plămâni în fiecare an

Ante Vukusic a explicat că a trebuie să înfrunte o operație complicată, ca să nu renunțe la fotbal. Acum se pregătește cu FCSB și ar putea debuta în partida cu Dinamo.

„Au trebuit să scoată aerul care intra în plămânul drept. M-am operat la Moscova, a fost ceva de rutină şi a durat 30 de minute. Au făcut ca bulele de aer să dispară. Am început, gradual, să respir normal. Nu am putut să mă antrenez după operaţie şi a trebuit să stau pe tuşă vreo patru luni.

Mi-a fost greu, mă simţeam ca un jucător retras. Eram singur în Rusia, însă norocul meu a fost că aveam colegi la echipă din Serbia şi din Muntenegru. M-au ajutat foarte mult, mă încurajau mereu. Până la urmă totul s-a rezolvat şi am putut să revin la antrenamente. Trebuie să trec prin examinări mai detaliate la plămâni în fiecare an”, a mai declarat noul atacant de la FCSB.

The post Povestea emoționată a noului atacant de la FCSB. Ante Vukusic s-a gândit la retragere în urma unui accident de mașină. „Mi-au spus că sunt norocos că trăiesc” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă