Povestea emoționantă a câinelui din Suceava care nu și-a părăsit curtea nici la trei ani după ce i-au murit stăpânii

1 lună in urmă 13

Totul s-a petrecut în localitatea Tișăuți, din Suceava. Câinele are peste 12 ani și o sănătate destul de șubredă. În plus, singurătatea l-a sălbăticit și a devenit agresiv. O rudă a foștilor săi stăpâni i-a mai adus de mâncare în toți acești ani.

„Tișăuți, azi. Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că intr-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit in urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de ințeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hranit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută”, au povestit pe Facebook reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Tot membrii asociației Casa lui Patrocle, dar și jandarmi l-au salvat pe câinele credincios și l-au luat dintre ruinele casei stăpânilor săi după ce aceasta a fost vândută și demolată.

„Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut. Pare că-i orb, însă mâine îl va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți.

Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare”, au precizat reprezentanții asociației.

Tișăuți, azi. Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că intr-o gospodărie ai cărei bătrâni au...

Posted by Casa lui Patrocle - Animal Rescue on Tuesday, January 26, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă