Povestea de iubire dintre Ivan Patzaichin și soția Georgiana. S-au cunoscut în 1975: „A fost dragoste la prima vedere”

1 lună in urmă 86

Ivan Patzaichin a murit la doar 71 de ani. Legendarul canoist a avut o carieră de succes, a fost cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984. Dincolo de viața lui profesională, acesta și-a format o familie alături de Georgiana, femeia care i-a devenit soție în 1976, la doar un an de când s-au cunoscut. Rodul iubirii lor e Ivona Beatrice, fiica în vârstă de 40 de ani.

Povestea de dragoste dintre regretatul Ivan Patzaichin și soție începe acum mai bine de 46 de ani, mai exact în anul 1975. „Ne-am cunoscut, așadar, în august 1975, la Snagov, în Baza Veche, sanctuarul kaiaciștilor și canoiștilor”, dezvăluia Georgiana Patzaichin într-un interviu.

Despre prima întâlnire cu cea care avea să își devină soție pe viață, legendarul canoist povestea. „De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere.”

Lucrurile au evoluat destul de rapid între cei doi, astfel că în luna decembrie a lui 1975, de Revelion, acesta a și cerut-o în căsătorie chiar în casa unui prieten comun. „Am decis să petrecem revelionul împreună cu prietenii mei din Ploiești, acasă la regretatul și minunatul actor Zephi Alșeck, a cărui fiică este una dintre prietenele mele. Și atunci ca și-acum, i-a cucerit pe toți cu timiditatea lui, cu aerul lui de adolescent fâstâcit, prins cu lecția neînvățată, ori de câte ori trebuie să vorbească despre sine.

sotia-lui-ivan-patzaichin-4Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Era Revelionul 1976, anul Jocurilor Olimpice de la Montreal pentru care se pregătise temeinic timp de 4 ani. La miezul nopții, când am ciocnit cupele cu șampanie, mi-a mărturisit că dorința lui cea mai mare este să ne căsătorim. „Ce-mi răspunzi?”- m-a întrebat el, gâtuit de emoții. Crezând că este o glumă, i-am răspuns că nu am nimic împotrivă.

„Bine, ține minte ce ai răspuns!”. Ne-am căsătorit pe 14 februarie, pentru că pe Ivan îl aștepta un an extrem de greu, cu obiective clare și ambițioase care puteau fi atinse mai lesne în doi”, a dezvăluit Georgiana Patzaichin într-un interviu pentru femeide10.ro.

În același interviu, aceasta a mărturisit că nu i-a fost deloc ușor în tinerețe să petreacă atât de mult timp fără soț, Ivan Patzaichin era plecat la diverse concursuri, antrenamente, competiții. „Nu este plăcut să mergi neînsoțită la spectacole, la aniversările familiei sau prietenilor. Și este de-a dreptul dramatic, tânără fiind, să fii singură de sărbători, mai ales când iubești și ești iubită”, susținea aceasta.

Au împreună o fiică în vârstă de 40 de ani

Rodul iubirii dintre Georgiana și Ivan Patzaichin e Ivona Beatrice Patzaichin. Aceasta are acum 40 de ani și lucrează la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, unde este președinta unei comisii de evaluare a unităților spitalicești, scrie Wowbiz.ro.

 „A fost dragoste la prima vedere”

Într-un interviu de acum câțiva ani, Ivan Patzaichin mărturisea că nașterea fiicei a fost cel mai important eveniment din viața lui.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă