Povestea de film a "Banditului Whisky", hocheistul român care a furat peste jumătate de milion de dolari! Cu ce se ocupă acum

1 lună in urmă 31

La Liga: Sevilla - Real Sociedad, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

La Liga: Granada - Barcelona, sâmbătă, 19:30, Digi Sport 1

La fel ca majoritatea tinerilor din Ținutul Secuiesc, Ambrus Atilla a îmbrățișat de la o vârstă fragedă cariera de hocheist. În 1988, la vârsta de 21 de ani a emigrat ilegal în Ungaria, unde a devenit vicecampion național cu Ujpest. Nefiind prea bine plătit și din dorința de a impresiona o fată, Atilla și-a început cariera infracțională în 1993, când a jefuit prima bancă.

Galerie Foto

Șase ani și 27 de "lovituri" mai târziu, Ambrus Atilla a fost prins de autoritățile maghiare și întemnițat. Fostul hocheist reușise să fure aproximativ 500 de mii de dolari și ajunsese celebru în toată lumea datorită obiceiului său de a bea whisky înaintea fiecărui jaf. Povestea sa a fost subiectul unui film de succes din Ungaria, numit "Banditul Whisky". După ce a fost închis, Atilla a evadat, dar a fost din nou prins și condamnat la 17 ani de închisoare.

Ambrus Atilla, "Banditul Whisky", hocheistul transformat în spărgător de bănci

După 12 ani de detenție, Atilla a fost eliberat pentru bună purtare. Fostul hocheist a folosit perioada din închisoare pentru a-și descoperi diverse pasiuni. Printre acestea se numără și olăritul, care a devenit principala ocupație a lui Ambrus. De asemenea, a scris și două cărți. "Banditul Whisky" a renunțat definitiv la cariera infracțională și de două ori pe an se întoarce la Miercurea Ciuc, pentru a-și revedea locurile natale.

"Erau şi atunci camere de luat vederi, dar nu funcţionau. Se poate face orice, cine sunt eu să spun că nu se poate sparge o bancă? Doar că există o problemă. Atât de mult a avansat societatea de astăzi, încât s-a creat un sistem închis în oraşe, mai ales în zone centrale.

Reacţia poliţiei de atunci era de şase-șapte minute. Acum într-un minut-două sunt la faţa locului. Cine vrea să mai încerce, acela are o mare provocare. E foarte greu. Nu spun că e imposibil, dar eu, cu mintea de acum, cu ce cunoştinţe am acum, nu aş avea curaj să îmi mai asum riscul.

O dată sau de două ori pe an mă întorc acasă, la Miercurea Ciuc. Mă duc să vizitez cimitirul tatălui meu, al bunicii mele. Urc la Şumuleu Ciuc să mă reîncarc puţin. Am nevoie de locurile copilăriei. Obişnuiesc să merg şi la Sfântu Gheorghe, mă duc cu marfă şi la Zilele Maghiare din Cluj", a declarat Ambrus Atilla, citat de playsport.ro.

Etichete: ambrus atilla , banditul whisky , hocheist roman spargator de banci
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă