Povestea concurentei de la ”Chefi la cuțite” care a făcut parte dintr-o rețea de clonare a cardurilor bancare. ”Eu doar scoteam banii”

1 lună in urmă 6

Maria Prună, o concurentă a emisiunii ”Chefi la cuțite” difuzată de Antena1, a povestit că a petrecut un an și șapte luni la închisoare, după ce a fost atrasă într-o rețea care clona carduri bancare.

Misiunea ei era să extragă banii din bancomate, pe care apoi îi preda șefilor rețelei, în schimbul unui comision. A acționat în Republica Dominicană, o țară care atrage anual nenumărați turiști.

”Nouă ne veneau cardurile prin curier, cu PIN-ul pe ele. Era ușor, că te duceai și băgai cardul. La fiecare bancomat, era câte un soldat cu mitralieră. Mă duceam cu frică și mă durea sufletul că fac treaba asta. Primeam o cotă parte din bani”, a spus ea.

Cum a ajuns să facă parte din rețea

Femeia a povestit că în țară a fost casieră timp de zece ani și nu i-a lipsit din gestiune ”nici un leu”. Apoi, a făcut credite bancare pentru a cumpăra o casă, iar întreg salariul îl folosea ca să plătească ratele.

”Ca să trăiesc încă o zi-două, până lua soțul meu salariul, mă împrumutam”, a mai spus ea.

Apoi, ”într-o conjunctură, într-o seară”, cineva i-a propus să meargă în străinătate, ca să gătească ”pentru niște băieți”. ”La început am gătit, o ciorbică, o sărmăluță… Apoi am văzut cât de ușor se fac banii și repede și am intrat și eu să scot. Noi eram «săgeți», doar scoteam banii. Cardurile le clonau alții”, a continuat femeia.

S-au trezit cu DIICOT-ul la ușă

Dintr-o femeie modestă, Maria ajunsese peste noapte să locuiască la ”cele mai scumpe resorturi” din Republica Dominicană și să închirieze ”cele mai scumpe mașini”. Viața de lux nu a durat însă mult, pentru că trei membri ai rețelei din România erau deja urmăriți de DIICOT.

Polițiștii au venit inclusiv acasă unde locuia mama sa, care știa că ea în străinătate gătește, iar soțul ”bagă gaze”. ”Am venit în România și ne-am predat. Am vrut să ne omorâm, ne gândeam că nu avem cum să ajungem la penitenciar”. Nu au făcut-o însă și Maria a ajuns la închisoarea de femei de la Târgșor.

”Când am intrat pe poarta penitenciarului, m-am simțit groaznic. Trei zile și trei nopți nu am mâncat și nu am băut apă. Îmi doream să fac comoție, paralizie. Îmi doream să mor, că am făcut de râs toată familia. A fost greu la început, dar au prins drag de mine, că le găteam”, a mai spus femeia.

Maria a surprins jurații emisiunii ”Chefi la cuțite” pregătind ciorbă de salam gătită cu fierbătorul, rețetă deprinsă în timpul petrecut în penitenciar.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă