Poveste incredibilă despre arbitrajul de pe vremuri: „Era stand-up comedy pe teren! Era ca în Gara de Nord!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

1 săptămână in urmă 18

Gabi Răduță (53 de ani), fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a vorbit despre greșelile de arbitraj din Liga 1.

De asemenea, Gabi Răduță a rememorat greșelile arbitrilor de pe vremea când acesta juca fotbal.

Fost jucător la Sportul Studențesc, Dinamo București și FC Brașov, Gabi Răduță își amintește perfect un cartonaș roșu pe care l-a luat pe nedrept.

Gabi Răduță, despre greșelile de arbitraj de pe vremuri

„Arbitrii pe vremea noastră nu erau cum sunt acum. Atunci îți spuneau direct că nu e ziua noastră, că nu se poate, «Vedeți-vă de treaba voastră», ne mai și certau, «Vrei galben în minutul 5? Că ți-l dau pe celălalt în repriza a doua».

Am jucat la Timișoara, eu eram la Sportul, în 1991. Era arbitru Ioan Danciu. Era stand-up comedy pe teren cu el. Era glumeț cum se adresa jucătorilor. Era ca în Gara de Nord pe teren, discuții: «Bă, stai cuminte!», «Vezi că nu ești ce trebuie!», «Vezi-ți de fotbal că ai dat pe lângă ea, n-ai făcut preluarea bună». Era antrenor, te certa. Nu numai el! Majoritatea era așa!

În minutul 20, conduceam cu 1-0, am dat eu gol. După meciul ăsta, plecam la echipa națională, aveam un meci în Polonia. Danciu pleca în SUA, la un turneu. «Domne, să nu îmi creezi probleme!». «Păi, stai, domne, că eu nu am făcut nimic, ce ai?». El de la început era focusat pe mine. Avea temele făcute. Cred că la ședința tehnică, eram și eu trecut pe tablă: «Vezi că ăla dacă îl ațâți… dă-l imediat afară». După un timp, mi-au spus jucători de la Timișoara că și ei aveau pe tablă numai «Răduță, Răduță, Răduță, trebuie să îi faci aia, aia, aia». Ca să mă enerveze, da.

Am luat galben prin minutul 10, primul galben corect. La al doilea, îi spuneam ceva la ureche, la o lovitură liberă, unui coechipier. A venit și mi-a dat galben și a spus că pentru injurii. Zice: «Ți-ai înjurat colegul, lipsă de respect» sau nu știu cum mi-a zis. Nu știam, mă uitam în spate, nu credeam că vorbește cu mine.

Plecam la echipa națională și avusesem o discuție, pentru că luasem roșu pe merit cu două etape în urmă. Mi-au spus să nu se mai întâmple. M-a sunat Mircea Rădulescu să îmi spună că nu mă mai ia la lot. Acum chiar nu greșisem, nu avusesem nicio vină. Pe Danciu l-au suspendat opt etape, au văzut că m-a eliminat degeaba. După aceea, m-a sunat Danciu să își ceară scuze și dacă pot să vorbesc pentru el… Eu nu avem nimic cu săracul om, dar a fost temă”, a povestit Gabi Răduță, la ProSport Live.

Ioan Danciu (fost arbitru).

The post Poveste incredibilă despre arbitrajul de pe vremuri: „Era stand-up comedy pe teren! Era ca în Gara de Nord!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă