Poveste genială cu Ionel Dănciulescu în prim plan! Cum a fugit dinamovistul din Turcia: „A apelat chiar la ambasadă! A zis că nu mai poate să suporte” | EXCLUSIV ProSport Live

1 lună in urmă 20

Marian Bondrea (70 de ani), fost jucător și antrenor la Dinamo și la Craiova, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, și a vorbit despre unul dintre foștii săi elevi, Ionel Dănciulescu, și despre aventura acestuia în Turcia. 

În anul 1997, Ionel Dănciulescu s-a transferat de la Dinamo la Altay, în Turcia, însă nu a reușit să se acomodeze. La scurt timp a revenit în România și a semnat cu rivala Steaua București.

Marian Bondrea a fost antrenorul care l-a luat în Turcia, după ce l-a pregătit și în „Ștefan cel Mare”, însă Ionel Dănciulescu i-a transmis că nu vrea să piardă convocarea la echipa națională și că vrea să revină în țară.

Marian Bondrea, despre cum a plecat Ionel Dănciulescu din Turcia

„Cu Dănciulescu am lucrat foarte mult și foarte bine la Dinamo. Chiar l-am titularizat. L-am luat în Turcia, numai că nu i-a plăcut, spunea că pierde echipa națională. Eu am luat trei fotbaliști români, am zis că sunt foarte buni la vremea aceea: Moisescu, Dănciulescu și Coporan. Am ținut foarte mult la ei. Coporan, după primul joc, a fugit, a luat un taxi. Tot așa, dragostea…

Altay nu avea o mentalitate de un club performant, nu aveam un teren bun de antrenament. Bani foarte buni, da. Am avut și un program infernal, am jucat cu toate echipele de top, Galatasarau, Beșiktaș și Fenerbahce în primele meciuri. Cu toate astea, ne-am descurcat.

Dănciulescu a apelat chiar la ambasadă ca să plece, pentru că nu i se dădea pașaportul. A zis că pierde echipa națională și el nu poate să suporte acolo. Moisescu a jucat foarte bine până i-a venit viitoarea soție, apoi a fost de nerecunoscut.

Condițiile de habitat erau extraordinare, alimentație extraordinară, prime de joc foarte bune, numai că nu le-a plăcut.

Dănciulescu a vrut neapărat să revină în țară. Avea o șansă să îl vadă echipele mari. La meciul cu Fenerbahce a jucat extraordinar, a obținut și un penalty. Nu i-a plăcut lui pur și simplu acolo. El a dat-o pe pierderea echipei naționale. Era cu prietena lui, viitoarea lui soție, poate nici doamnei nu i-a plăcut”, a spus Marian Bondrea, la ProSport Live.

The post Poveste genială cu Ionel Dănciulescu în prim plan! Cum a fugit dinamovistul din Turcia: „A apelat chiar la ambasadă! A zis că nu mai poate să suporte” | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă