"Poți pune o vacă în mijlocul terenului". Declarațiile "istorice" ale lui Jose Mourinho, demis de la Tottenham

4 săptămâni in urmă 16

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Jose Mourinho: "Poți să pui o vacă în mijlocul terenului, iar apoi trebuie să te oprești pentru că e o vacă acolo"

1. "Am jucători de top și, cu scuzele de rigoare, avem și un manager de top. Vă rog, nu mă faceți arogant, pentru că ceea ce spun e adevărat. Sunt campion european, nu sunt unul din mulțime, cred că sunt unul special" - în 2004, la momentul numirii sale la Chelsea. De aici și porecla sa, "The Special One".

2. "Cred că el e unul dintre acei oameni numiți voyeuriști. Îi place să urmărească alți oameni. Sunt câțiva oameni care, când se află acasă, se uită printr-un telescop uriaș să vadă ce se întâmplă în alte familii. El vorbește și tot vorbește și tot vorbeșe despre Chelsea" - despre Arsene Wenger.

3. "Dacă s-ar face un film despre viața mea, cred că ar trebui ca George Clooney să joace rolul meu. E un actor fantastic, iar soția mea crede că el ar fi ideal"

4. "E omletă și ouă. Nu ouă, nu omletă! Depinde de calitatea ouălor. În supermarket sunt unele de top, apoi sunt și de categoria a doua și a treia, care sunt mai scumpe decât altele, iar cu unele îți faci o omletă mai bună. Deci când ouăle de top se află la supermarket, iar tu nu poți să te duci acolo, ai o problemă" - despre lipsa de bani pentru ca el să fie plătit.

5. "Singurul club unde soțul ei m-a înlocuit a fost Inter Milano, unde, în 6 luni, el a distrus cea mai bună echipă din Europa la acel moment. Iar pentru ca ea să se gândească și la mine și să vorbească despre mine, cred că cucoana își cam ocupă timpul cu asta, iar dacă ar avea grijă de dieta soțului ei, ar avea mai puțin timp să vorbească despre mine" - despre Rafael Benitez.

6. "Nu e important cum jucăm. Dacă tu ai un Ferrari, iar eu am o mașină mică, ar trebui să-ți sparg un cauciuc sau să-ți pun zahăr în rezervor ca să te înving într-o cursă" - despre cei care îl criticau pentru stiul imprimat la Inter.

7. "Dacă el are dreptate, iar mie îmi este frică de eșec, asta se întâmplă pentru că eu nu prea am eșuat prea des. Opt ani fără trofee, asta înseamnă eșec. El e un specialist în eșecuri. Dacă aș face eu asta la Chelsea timp de 8 ani, aș pleca și nu m-aș mai întoarce" - despre Arsene Wenger.

8. "Se poate spune că a înscris tușierul. A fost un gol care a venit de pe lună sau din tribunele de pe Anfield" - despre golul-fantomă al lui Luis Garcia pentru Liverpool în semifinala Champions League din 2005.

9. "Nu am nimic de spus, chiar nimic, nimic, nimic, nimic. Îmi pare foarte rău că nu am nimic de spus" - patru răspunsuri identice ale lui Mourinho la întrebările unui jurnalist după înfrângerea cu 1-3 în fața lui Liverpool, în octombrie 2015.

10. "Poți să pui o vacă în mijlocul terenului, iar apoi trebuie să te oprești pentru că e o vacă acolo" - despre meciul cu Newcastle.

Jose Mourinho: "De ce suferă Chelsea atât de mult de când am plecat eu? Pentru că am plecat"

11. "Cirsumstanțele sunt dificile pentru noi, cu noile reguli ale fotbalului, pe care trebuie să le suportăm. E imposibil să avem un penalty cu Manchester United și este imposibil să fie penalty-uri în favoarea lui Chelsea. Nu este o conspirație, este o realitate. Eu vorbesc despre fapte. Dacă nu e așa, am nevoie de ochelari mari" - momentul în care l-a provocat pe Rafa Benitez.

12. "E un meci cu două goluri, dar există o singură echipă căreia îi place să joace fără minge. Acea echipă joacă foarte bine, iar mingea circulă și circulă și circulă, iar calitatea posesiei este bună, dar nu marchează. Nu are sens. Au întrebat comitetul FIFA dacă ei pot câștiga așa, dar li s-a spus că e imposibil, că posesia mare nu este esențială pentru a câștiga meciuri și a fi campion" - Mourinho, la premiile acordate de Chelsea în mai 2015.

Tot atunci, Mourinho a vorbit și despre Manchester City: "Apoi, mai este o echipă care are un singur obiectiv. Iar ei marchează o mulțime de goluri cu jucători de pe toate posturile, și marchează și tot marchează și tot marchează. Dar ei niciodată nu primesc gol pentru că nu există poartă. Au discutat cu FIFA și au spus că nu pot fi campioni pentru că există o singură poartă".

Mourinho despre Arsenal, în cadrul aceleiași gale: "Mai este și a treia echipă, iar a treia echipă vrea să joace cu două obiective. Ei înscriu câteva goluri, dar mai și primesc câteva. Dar ei marchează goluri foarte frumoase, iar apoi vine autobuzul și ei nu mai pot să o facă".

13. "Vreau să-i fac pe jucătorii din echipa mea să aibă o tunsoare decentă, nu ca freza rastafariană pe cate alții o au" - despre propria lui tunsoare.

14. "Poate că El crede că eu sunt un tip de treabă. Trebuie să creadă asta, pentru că altfel nu mi-ar fi oferit atât de multe. Am o familie frumoasă, lucrez într-un loc unde am visat mereu să lucrez. El m-a ajutat foarte mult încât cred că are o opinie foarte bună despre mine" - despre Dumnezeu.

15: "Dacă clubul decide să mă demită din cauza rezultatelor proaste, asta face parte din joc. Dacă se va întâmpla asta, voi fi milionar și voi fi la alt club peste vreo două luni" - în martie 2007, când se vorbea că va fi demis de la Chelsea.

16. "Jucătorii tineri sunt ca pepenii. Doar când tai pepenele și îl guști, ești sută la sută sigur că este bun"

17. "Pentru mine, presiunea este ca gripa aviară. Simt multă presiune cu problema din Scoția. Nu este amuzantă și mă tem mai mult de ea decât de fotbal"

18. "E ca și cum ai avea o pătură prea scurtă. Tragi pătura în sus ca să ai pieptul cald și îți ies picioarele. Nu pot să cumpăr o pătură mai mare pentru că magazinul e închis. Dar pătura e din cașmir" - despre criza accidentărilor la Chelsea.

19. "Există doar două modalități ca eu să plec de la Chelsea. Una este în iunie 2010, când îmi termin contractul, dacă echipa nu îmi oferă altul nou. A doua modaltate este ca Chelsea să mă dea afară. Dar nu există modalitatea ca managerul să plece pentru că așa decide el. Nu le-aș face niciodată asta suporterilor lui Chelsea".

20. "De ce suferă Chelsea atât de mult de când am plecat eu? Pentru că am plecat" - după demiterea lui Luiz Felipe Scolari de la Cheslea în 2009.

  • Mourinho (58 de ani) a fost demis de la Tottenham, deși mai avea contract până în iunie 2023. Drep urmare, va primi despăgubiri de 30 de milioane de lire sterline de la Tottenham, adică echivalentul a 34,62 milioane de euro, potrivit presei britanice.
Etichete: jose mourinho , tottenham , mourinho demis
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă