Postul Sfintei Mării se apropie de final. Mii de pelerini sunt aşteptaţi în weekend la Mânăstirea Nicula

2 luni in urmă 44

Au mai rămas două zile pănă la cel mai mare pelerinaj din Ardeal. Vor fi mii de credincioşi în Cluj, pentru sărbătoarea hramului Mănăstirii Nicula. Primii pelerini au început să sosească încă de ieri. Toţi vor să ajungă în faţa icoanei făcătoare de minuni, să se închine. 

Mai sunt câteva zile din postul Sfintei Mării, unul destul de strict, dar scurt comparativ cu altele, durează doar două săptămâni. Tradiţia spune că în această perioadă, natura se pregăteşte de toamnă, iar oamenii trebuie să se împace unii cu alţii, altfel vor fi mustraţi tot restul anului. Până duminică mai ţine perioada de post, atunci când prăznuim Adormirea Maicii Domnului. Tot de atunci se dă şi startul nunţilor şi botezurilor, complet interzise în aceste zile. Preotul Vasile Ioana a fost prezent în platorul Observator şi a povestit despre ce va urma după această perioadă de post pentru credincioşii ortodocşi.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă