Postul Paștelui în 2021. Mâine începe cel mai mare post, ce reguli de aur trebuie să respecți

1 lună in urmă 2

Postul Paștelui în 2021. Mâine începe cel mai mare post, ce reguli de aur trebuie să respecți. Durează 40 de zile și mai este cunoscut sub numele de Postul Mare, căruia i se adaugă Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri de Postul Paștelui. Ce e bine și ce nu e bine să faci în perioada asta.

Ce trebuie să știi despre Postul Paștelui 2021

Pe 15 martie începe Postul Paștelui, orânduire care ține 40 de zile până la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Anul acesta, credincioșii sărbătoresc Paștele Catolic pe data de 4 aprilie, în timp ce ortodocșii îl celebrează pe 2 mai. Duminică, 7 martie, este lăsata secului de carne, cunoscută sub numele de Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Această zi presupune că oamenii renunță complet la a mânca produse din carne, desfătându-se cu produse lactate.

Pe 14 martie are loc lăsata secului de lactate, cunoscută sub numele de Izgonirea lui Adam din Rai, cea care marchează momentul în care creștinii nu mai consumă brânză și alte produse din lactate. Postul Paștelui ține 40 de zile ți 40 de nopți, același interval de timp pe care Iisus Hristos l-a ținut înainte de a predica Evanghelia.

Postul Paștelui Ortodox 2021 începe la jumătatea lunii martie și se termină pe 1 mai. Catolicii încep să țină Postul Paștelui 2021 a început pe data de 17 februarie și ține până pe 2 aprilie. Înainte de Săptămâna Mare are loc Duminica Floriilor, eveniment care reprezintă intrarea grandioasă a Mântuitorilui Iisus Hristos în Ierusalim. Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor, în 2021, pe 25 aprilie, iar la catolici această sărbătoare se celebrează pe data de 28 martie. În această zi sfântă se urează La Mulți Ani tuturor românilor care poartă nume de flori, precum Violeta, Crina, Laur, Codruț, Margareta, Florin, Florentina, Narcisa, etc.

Ce presupune Postul Paștelui 2021 și ce reguli de aur trebuie să respecți

Potrivit celor de la impact.ro, Postul Mare este împărțit în două perioade și anume: Postul Păresimilor și Postul Paștelui, care începe pe 15 martie și se încheie 40 de zile mai târziu, vineri, 23 aprilie, înainte de Sâmbăta lui Lazăr (24 aprilie). Postul Paștelui nu presupune doar abținerea oamenilor de la a mânca alimente ce conțin carne și brânză, ci este un proces spiritual, care te ajută să te gândești la lucrurile rele pe care le-ai făcut și să te căiești. Reprezintă abținerea de la a consuma alcool, tutun și abaterea de la poftele interzise și gândurile necurate, de orice fel.

Orânduielile Bisericii spun că, în Postul Paștelui, nu este bine să cânți sau să dansezi, deoarece această perioadă ne amintește de cele 40 de zile în care Iisus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre, amintind de suferința Mântuitorului pe Cruce. De asemenea, organizarea evenimentelor în Biserică, nunți sau botezuri, este interzisă în Postul Paștelui.

Care este rugăciunea care trebuie spusă în Postul Paștelui 2021

Doamne Dumnezeule și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor.

Amin.

The post Postul Paștelui în 2021. Mâine începe cel mai mare post, ce reguli de aur trebuie să respecți appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă