Postarea video a unui individ din Constanța care incită la execuții publice stă nesancționată pe Facebook din 30 iulie. Fostul membru AUR e susținut de Șoșoacă și Lazarus care și-au anunțat și ei prezența la protestul antivaccinist de la Constanța

3 săptămâni in urmă 25

Antivaccinist și organizator de proteste, un fost membru AUR din Constanța, Marian Saioc, a postat un filmuleț pe facebook, încă din 30 iulie, 2021, în care incită la moarte și la execuții publice. Postarea nu a fost sancționată pe Facebook până în prezent, deși are peste 13.000 de aprecieri, iar filmulețul are peste 2,7 milioane de vizualizări.

Pe pagina sa de facebook sunt o mulțime de postări similare, în care Saioc apare în compania senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă și a lui Luis Lazarus.

De altfel, Șoșoacă și Lazarus și-au anunțat prezența în fruntea protestului antivaccinist anunțat duminică la Constanța, transmite info-sud-est.ro

Marian Saioc a fost membru AUR timp de aproape un an și răspândește pe rețelele de socializare numeroase teorii ale conspirației, vorbind despre „un mare proces la care lucrează mai mulți procurori” și care va avea loc „la Nurnberg”.

În videoclipul din 30 iulie, Saioc instigă la moarte și cere execuții publice pentru „afaceriști globali criminali”. Pagina de Facebook a lui Marian Saioc este urmărită de 70 de mii de persoane.

Evenimentul antivaccinist care se opune obligativității certificatelor verzi și a restricțiilor împotriva COVID-19 va avea loc începând cu ora 18:00, în fața Prefecturii Constanța, așa cum anunțat cei trei pe rețelele de socializare.

Un astfel de protest a avut loc și sâmbătă, adunând aproximativ 200 de persoane. La protestul de sâmbătă a participat și a luat cuvântul printr-o portavoce neurochirurgul Ștefan Mindea, care între timp a devenit și preot. Acesta a apărut în fața prefecturii Constanța îmbrăcat în sutană.

De asemenea, la protestul de sâmbătă a participat și deputatul AUR Dumitru Focșa. Manifestanții s-au oprit pe scările Arhiepiscopiei Tomisului, de unde au făcut live pe Facebook și au scandat „libertate”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă