Posibila cauză a incendiului de la spitalul din Ploiești. Manager: „Bolnavul era foarte agitat. A mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie”

3 săptămâni in urmă 14

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 08:04

0 citiri

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat joi, după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

„Nu de la instația de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecțiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat. Bolnavul era foarte agitat, a mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie. Într-o atmosferă cu încărcătură mare de oxigen s-a produs incendiul.

Este un risc asumat când tratezi cu cantitate mare de oxigen. Ori e scânteie sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul.

Infirmiera, în timp ce încerca să-i pună masca pacientului care era foarte agitat, a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costume, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon. A venit și ISU și incendiul s-a stins în zece minute. Practic a fost localizat la un singur salon”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, medicul Bogdan Nica.

Potrivit medicului, secția în care a avut loc incendiul era nouă.

"Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă... Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen... Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii", a mai spus Nica.

O infirmieră care se afla în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi a fost transferată la Spitalul Floreasca.

În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, precizeză ISU Prahova.

Pe secţie erau în total 21 de pacienţi - 16 au fost evacuaţi, trei au refuzat transportul şi doi au murit.

Dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești:

Citeste si:

Unde au fost transferați pacienții din spitalul care a luat foc la Ploiești. Printre bolnavi, un tânăr de 33 de ani

Serviciul Județean de Ambulanță Ploiești a anunțat unde au fost transferați pacienții care erau internați în spitalul care a luat foc joi dimineața la Ploiești. Potrivit SAJ, la locul...

Incendiu la un spital suport COVID din Ploiești. Două persoane au murit și 16 au fost evacuate UPDATE

Doi oameni au murit și 16 au fost evacuați în urma unui incendiu izbucnit joi dimineața la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiesti. UPDATE: Serviciul Județean de Ambulanță...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă