Posibil risc nuclear la o uzină din Franța după ce a luat foc un depozit cu uraniu. Anunțul specialiștilor

4 zile in urmă 44

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 22:22

91 citiri

Posibil risc nuclear la o uzină din Franța după ce a luat foc un depozit cu uraniu. Anunțul specialiștilor

În prezent nu sunt victime, iar experții evaluează dacă există vreun potențial risc Le Dauphin / Julien Combelles

Autoritatea franceză de Supraveghere Nucleară (ASN) evaluează riscul unui accident nuclear după ce a izbucnit un incendiu la o uzină ce produce combustibil din uraniu pentru reactoare nucleare.

Conform ASN, citată de Reuters, incendiul a izbucnit la uzina uzina Romans-sur-Isère a EDF, din sud-estul țării, într-un compartiment unde sunt depozitate cantități de uraniu.

Sursa citată mai precizează că în acest moment monitorizează situația în timp real urmând a confirma dacă incendiul este sub control. Echipele specializate din cadrul uzinei intervin în acest sens, informație confirmată pentru Reuters de purtătorul de cuvânt al centralei. El a adăugat că nu sunt victime și că în acest moment nu poate stabili dacă există un risc potențial de securitate nucleară.

Potrivit site-ului oficial, uzina Framatome/Romans-sur-Isère produce combustibil pentru reactoare nucleare pe bază de uraniu îmbogățit.

Citește și:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prelungește perioada de depunere a cererii pentru două programe de granturi

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat miercuri, 21 septembrie, că prelungește perioada de depunere a cererilor pentru două programe de granturi până luni, 26 septembrie....

Mesajul lui Klaus Iohannis, după anunțurile lui Vladimir Putin. „România reiterează apelul de a înceta imediat cu această agresiune împotriva Ucrainei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 21 septembrie, că România condamnă ferm anunţul preşedintelui Putin privind următorii paşi ai Rusiei care continuă escaladarea războiului...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă