Portugalia va avea cel mai lung pod suspendat din lume. Spectaculoasa structura destinata pietonilor va revigora turismul local VIDEO

6 zile in urmă 32

Podul are 516 metri si este suspendat la 175 de metri deasupra raului Paiva, fiind situat in muntii Geoparcului Arouca, zona monument al naturii recunoscuta de UNESCO.

Locuitorii orasului din apropiere spera ca atractia turistica va contribui la revigorarea industriei turismului din regiunea a carei economie a fost devastata de pandemia de Covid-19.

Inainte de ceremonia oficiala de deschidere ce va avea loc duminica, oamenilor din orasul apropiat Arouca li s-a permis joi sa traverseze megastructura.

Hugo Xavier a fost prima persoana care a traversat podul: "Mi-a fost putin frica, dar a meritat. A fost extraordinar, o experienta unica plina de adrenalina", a spus Xavier.

Podul, care a carui constructie a durat aproximativ doi ani este speranta regiuni pentru revitalizarea turismului.

Structura botezata "516 Arouca" traverseaza defileul abrupt al raului Paiva. Arouca 516 a batut recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat detinut din 2017 de Podul Charles Kuonen aflat in Alpii elvetieni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă