Portugalia a început campania de vaccinare anti-Covid pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

4 săptămâni in urmă 30

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 16:14

81 citiri

Portugalia a început campania de vaccinare anti-Covid pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Portugalia, una dintre ţările cu rata de acoperire vacinală printre cele mai ridicate din lume, a lansat sâmbătă campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, situându-se pe urmele altor ţări europene care se află în plină răspândire a variantei Omicron, scrie AFP.

Aproape 80.000 de copii, din cei 640.000 cuprinşi în acestă categorie de vârstă, s-au înscris pentru a primi în acest weekend prima doză de vaccin pediatric Pfizer.

Lansând un apel în favoarea vaccinării, prim-ministrul Antonio Costa a explicat vineri că răspândirea noului coronavirus este mai puternică "la copiii nevaccinaţi şi părinţii lor".

Cu 88,9% din populaţia sa de 10,3 milioane de locuitori vaccinată, Portugalia ocupă a două poziţie la nivel mondial după Emiratele Arabe Unite, potrivit datelor strânse de site-ul "Our World in Data".

De altfel, mai mult de 2,2 milioane de doze de rapel au fost deja administrate, oferind o protec'ie crescut[ la 80% pentur cei de peste 80 de ani şi cu 70% pentur cei cu vârste de 65-79 de ani, potrivit ministrului Sănătăţii Marta Temido.

În ciuda acestei rate de acoperire a vaccinării, guvernul a reintrodus mai multe măsuri de control a sănătăţii de la începutul lunii decembrie cu scopul de a extinde utilizarea măştilor, a certificatelor de vaccinare şi a testelor de screening.

Portugalia se află printre ţările care cer un test negativ călătorilor ce sosesc pe teritoriul ei, inclusiv celor care sunt vaccinaţi. Această măsură va fi prelungită şi după data iniţială prevăzută la 9 ianuarie, a anunţat Costa.

În ciuda acestor restricţii, numărul de noi contaminări zilnic a atins cel mai înalt nivel din februarie şi numărul persoanelor internate la terapie intensivă s-a dublat într-o lună, ducând rata de ocupare a acestor secţii la peste 60%.

Pentru a reduce contactele după adunările prevăzute pentru sărbătorile de final de an, executivul socialist a decis şi prelungirea vacanţei şcolare şi telemunca obligatorie timp de o săptămână în ianuarie.

Citeste si:

 test PCR negativ obligatoriu pentru toți călătorii. Când intră în vigoare decizia

Toți călătorii care vor merge în Grecia vor trebui să prezinte un test PCR negativ valabil 48 de ore, din 19 decembrie. Grecia a anunţat miercuri, 15 decembrie, înăsprirea condițiilor de...

 „Noua variantă schimbă regulile”

Norvegia va înăspri restricţiile pentru Covid-19 şi va accelera vaccinările pentru a limita extinderea aşteptată a variantei Omicron, a anunţat luni premierul Jonas Gahr Stoere, transmite...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă