Popești Leordeni și Tunari intră în carantină de vineri seară. Numărul localităților carantinate din jurul Capitalei a ajuns la 10

1 lună in urmă 3

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri seară, ora 22.00, informează Prefectura Ilfov.

Alte trei localități din județul Ilfov - Berceni, Brănești și Otopeni au intrat în carantină pentru 14 zile, începând de joi seară, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Anterior, această măsură fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Ciochina, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

Ilfov a ajuns pe primul loc în topul incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, cu o rată de infectare raportată vineri de 6,37 față de 5,79 cu o zi înainte. Creșterea este rapidă în județ, indicele fiind de 5,35 acum două zile și 4,85 în urmă cu trei zile. Ilfov a raportat vineri 379 de cazuri noi.

În perioada carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator. Cele două documente pot fi descărcate aici.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă