Ponta:  Ăsta e un discurs neofascist pe care îl văd în România și pe care eu nu pot să-l împărtășesc: Dacă-l alegi pe Fritz ești frumos, deștept și corect, dacă îl alegi pe Piedone ești rău. Alegătorii au întotdeauna dreptate

4 luni in urmă 19

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni la Digi 24, că alegerea lui Piedone la primăria sectorului cinci a fost o surpriză, dar că probabil oamenii l-au ales pentru că a fost un primar bun în sectorul patru și ”poate considerând că i s-a făcut o nedreptate”.

”Ăsta e un discurs neofascist pe care îl văd în România și pe care eu nu pot să-l împărtățesc. Dacă-l alegi pe Fritz ești frumos, deștept și corect, dacă îl alegi pe Piedone ești rău. Nu, alegătorii au dreptate”, a mai spus Ponta la Digi24.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. La alegerile din 27 septembrie a candidat la funcția de primar susținut de PPUsl, partidul lui Dan Voiculescu.

Victor Ponta a demisionat pe data de 4 noiembrie în urma incendiului de la clubul Colectiv. Tragedia, soldată în total cu 65 de decese, a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul.

Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity.

Redăm mai jos fragmentul din interviul lui Victor Ponta la Digi24.ro

Rep: În sectorul cinci a fost o surpriză pentru dvs alegerea lui Piedone?

Victor Ponta: Da, a fost o surpriză. Dar Piedone a fost un primar foarte bun la sectorul patru și probabil că omenii din acest motiv l-au votat la sectorul cinci și poate considerând și că i s-a făcut o nedreptate.

Rep: N-a fost o candidatură imorală?

VP: De ce să fie imoral să candidezi și să fii ales?

Rep: Pentru condamnarea în primă instanță.

VP: Cu riscul că se supără toată lumea pe mine, eu nu cred că un primar din Sibiu, din Timișoara, din București, răspunde de o tragedie dintr-un loc anume. Eu mi-am dat demisia, ca prim-ministru nu a zis nimeni că aveam eu vreo atribuție, iar cei care au folosit politic moartea unor oameni de fapt i-au făcut un pupitru lui Piedone de la care el a vorbit.

Rep: Adică ce s-a întâmplat acum, faptul că a fost ales de oameni primar din nou, spuneți că nu ar avea nimic în neregulă, nu ar fi nimic imoral?

VP: Alegătorii au întotdeauna dreptate. Este ceea ce am spus în seara alegerilor din 2014. Să le spui alegătorilor când îl aleg pe X, a, uite ce alegători deștepți l-au ales pe Fritz, dar pentru că l-ați ales pe Piedone sunteți niște proști, ticăloși, nu, nu sunt de acord. Ăsta e un discurs neofascist pe care îl văd în România și pe care eu nu pot să-l împărtățesc. Dacă-l alegi pe Fritz ești frumos, deștept și corect, dacă îl alegi pe Piedone ești rău. Nu , alegătorii au dreptate.

Vezi înregistrarea de la minutul 21.30:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă