Pompierii români care intervin în Grecia la stingerea incendiilor își continuă misiunea până la noi ordine

2 luni in urmă 31

Echipa de pompieri români aflată în misiune în Grecia intervine în continuare la stingerea incendiilor, o evaluare a activităţii în vederea continuării operaţiunii peste termenul stabilit urmând să aibă loc către finalul acestei săptămâni, a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

El a răspuns astfel, întrebat dacă se ia în calcul prelungirea misiunii echipei de pompieri care acţionează în prezent în Grecia la stingerea incendiilor.

"Noi primim de la ei, zilnic, rapoarte pe activitatea pe care o au, într-adevăr intervin şi sunt situaţii în care este nevoie de ei. O să evaluăm către sfârşitul săptămânii cu comandantul echipei dacă este necesar să rămână, cât mai este necesar şi dacă este necesar să rămână o echipă pe o perioadă mai lungă, să zicem 10 zile, o să luăm în considerare să înlocuim personalul, fără maşini. Dacă se decide, şi aici autorităţile din Grecia, împreună cu Protecţia civilă europeană, demobilizarea, ca şi data trecută, atunci se demobilizează, ceea ce înseamnă că se pleacă înapoi către casă. La acest moment, terestru, înţeleg că suntem noi şi nişte echipe din Polonia. (...) Şi acum depinde ce decizie se va lua la nivel de autorităţi greceşti, pe lângă, bineînţeles, Mecanismul de protecţie civilă europeană, şi, după consultarea aici, şi cu premierul şi cu domnul preşedinte, să vedem care care va fi abordarea noastră mai departe", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Citeste si:

 Poate fi prelungită, dacă e necesar

Încă un tren a luat foc. Pasagerii s-au autoevacuat

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă