Pompierii din Craiova, chemați să intervină la incendiul de la Spitalul de Psihiastrie, au mers inițial la cel de Pediatrie. Cum explică ISU greșeala făcută de salvatori

1 lună in urmă 6

Două echipaje de pompieri chemate să intervină la incendiul care a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie au greșit inițial adresa și au ajuns la un alt spital. Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, a explicat pentru Adevărul că eroaarea a avut loc după ce pompierilor nu li s-a comunicat la ce unitate medicală să ajungă. Așa că au mers la cel de pediatrie. El a precizat că intervenția nu a fost afectată de această confuzie.

Zece autospeciale au fost trimise la Spitalul de Psihiatrie, luni seara, în momentul în care a izbucnit incendiul, dar nu toate au ajuns la locul intervenției.

Două echipaje, respectiv trei autospeciale, au greșit adresa și au ajuns în curtea Spitalului de Pediatrie, aflat la opt minute distanță cu mașina, potrivit Google Maps. Potrivit sursei citate, echipajele au stat aproximativ 7 minute în curtea unității medicale.

„Măăă, nu aici arde, la Psihiatrie duceţi-vă… Uite-i, domne, ce fac? Greşiră adresa…”, au strigat imediat mai mulţi oameni care au ieşit afară alertaţi de sirene. 

Reprezentanții ISU Dolj au confirmat că greșeala a avut loc duoă ce „echipajele de salvare au fost direcționate către spitalul de la Parc”, respectiv fără să fie precizată ce instituție.

„Nu li s-a spus că trebuie să meargă la Psihiatrie, au crezut că este vorba de Spitalul de Pediatrie. Acest lucru nu a afectat cu nimic intervenţia. Aceste echipaje au fost trimise pentru a sprijini intervenţia pompierilor care ajunseseră deja la faţa locului. Au şi fost retrase destul de repede pentru că, din fericire, nu am avut de-a face cu un incendiu de proporţii”, a explicat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj pentru Ziarul Adevărul.

Incendiul de la spitalul de Psihiatrie a fost provocat de o pacientă internată la parter, care a intrat cu o brichetă și a dat foc lenjeriei de pat. Toți pacienții au fost evacuați în siguranță. Trei cadre medicale au ajuns însă la spital, după ce, de panică, au sărit de la etajul 1 pe geam și au suferit fracturi.

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că vor fi declanșate anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă