Polonia a preluat președinția anuală a OSCE. Pe ce subiecte se va concentra mandatul ministrului de Externe, Rau

3 săptămâni in urmă 26

Zbigniew Rau, ministrul de Externe polonez/ Foto: Profimedia Zbigniew Rau, ministrul de Externe polonez/ Foto: Profimedia

Polonia a preluat preşedinţia anuală prin rotaţie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ministrul de Externe polonez Zbigniew Rau îndeplinind rolul de preşedinte în exerciţiu al acestui for. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe polonez, Łukasz Jasina, preşedinţia poloneză a OSCE se va concentra pe soluţionarea conflictelor internaţionale şi pe crizele post-pandemie.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 10:19

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Oficialul a subliniat, de asemenea, că OSCE este un cadru pentru dezbatere între ţările europene, dar şi între SUA şi Rusia, relatează Agerpres.

"Varşovia urmează să pună accent pe subiectele schimbărilor climatice, inclusiv pe discutarea modalităţilor de realizare a neutralităţii climatice", a mai spus  reprezentantul diplomaţiei poloneze.

Deși Polonia prezidează OSCE de la 1 ianuarie 2022, ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau va inaugura oficial preşedinţia şi va prezenta priorităţile țării sale în cadrul sesiunii Consiliului Permanent al OSCE de la Viena din 13 ianuarie, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Este a doua oară când Polonia asigură preşedinţia OSCE, după mandatul din 1998. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă