Polonezul Piotr Zyla este noul campion mondial la sărituri cu schiurile pe trambulina normală. Polonezul a realizat cel mai mare succes al carierei la individual

1 lună in urmă 1

Polonezul Piotr Zyla este noul campion mondial la sărituri cu schiurile pe trambulina normală (K 95 metri), în urma succesului din această seară de la Oberstdorf (Germania).

Campionatele Mondiale de schi nordic au ajuns la ediția cu numărul 42 și se desfășoară pentru a treia oară la Oberstdorf (Germania), după edițiile din 1987 și 2005. În cadrul întrecerilor, se decernează medalii la schi fond, sărituri cu schiurile și combinată nordică.

Polonezul Piotr Zyla este noul campion mondial la sărituri cu schiurile pe trambulina normală

Piotr Zyla (34 ani) a câștigat în mod neașteptat titlul mondial pe trambulina normală, într-un sezon dominat categoric Halvor Egner Granerud (Norvegia). De asemenea, Turneul celor Patru Trambuline a fost câștigat de un alt polonez, Kamil Stoch.

Săritorul polonez avea patru clasări pe podiumul Cupei Mondiale în acest sezon și 2 victorii individuale în palmares, dar alții erau oamenii așteptați să câștige medalia de aur. Zyla a reușit o primă manșă excepțională, în care a sărit 105 metri, cu 1,5 metri mai mult decât oricare alt adversar. Așadar, a luat o opțiune importantă pentru medalia de aur încă după primul zbor, mai ales că Halvor Egner Granerud a terminat manșa doar pe locul 16, în urma unei sărituri de 99 de metri.

Dar Zyla a avut o evoluție singură și în manșa secundă, când a sărit 102,5 metri. Cele 130.1 puncte au fost depășite doar de liderul Cupei Mondiale. Dar Granerud a avansat până pe locul 4 la „general”. Cu 268,8 puncte la total, pentru Zyla a fost suficient să obțină cel mai mare rezultat al carierei. Pe locurile următoare s-au clasat Karl Geiger (Germania) și Anze Lanisek (Slovenia).

M-am simțit grozav toată ziua și mi-am dat seama că am multă energie. Am avut un sentiment super chiar de la început și am știut că pot realiza ceva special astăzi”, a declarat Piotr Zyla.

Cu acest succes, Polonia a obținut și prima medalie la Campionatele Mondiale de schi nordic în această ediție. Așa cum era de așteptat, Norvegia este deja lider la acest capitol, după mai multe victorii, în special la schi fond. Vikingii au deja 14 medalii, dintre care 4 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Titlul mondial la sărituri cu schiurile pe trambulina mare va fi decernat pe 5 martie.

The post Polonezul Piotr Zyla este noul campion mondial la sărituri cu schiurile pe trambulina normală. Polonezul a realizat cel mai mare succes al carierei la individual appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă