Polonezul ajuns de o lună în România, surprins de ce a găsit la Mioveni: ”N-am întâlnit niciodată așa ceva”

3 săptămâni in urmă 12

  • Liga 1: Gaz Metan - Sepsi, luni, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Universitatea Craiova - Dinamo, luni, 21:00, Digi Sport 1

Fotbalistul de 26 de ani, adus de la o prim divizionară din Polonia, a recunoscut că, deși lucuri uzuale la cluburi profesioniste, la fostele echipe nu existau vizionări și analize ale adversarilor înaintea meciurilor directe sau schimbări de sistem de joc în timpul jocurilor, ceea ce a găsit la CS Mioveni sub comanda lui Alexandru Pelici.

Polonezul surprins de contactul cu fotbalul românesc

În fiecare zi există vizionări și analize ale adversarului. Există o mulțime de tactici. Asta m-a surprins, pentru că n-am întâlnit niciodată așa ceva în Polonia.

Antrenorul (n.r. Alexandru Pelici) m-a susținut încă de la început. Am avut o conversație lungă în limba engleză, mi-a spus direct ce așteaptă de la mine în teren.

Am aflat că se joacă mai multe sisteme de joc în timpul unui meci, ceea ce este diferit față de ce se întâmplă în Polonia, Cu siguranță mă pot dezvolta aici”, a recunoscut Adrian Cierpka, într-un interviu acordat publicației poloneze TVP.

Adrian Cierpka, impresionat plăcut de România

Hai în Digi Online să o cunoști pe cea mai puternică femeie din lume, Angela Merkel, și să vezi drumul ei către o carieră politică de succes. Azi de la 21:55, numai pe Digi Life!

Mijlocașul polonez a recunoscut că a fost plăcut impresionat și de români.

Pot vorbi la superlativ despre ce am găsit aici. Sunt mulțumit de abordarea și de ajutorul pe care mi l-au acordat. Românii sunt pozitivi în ceea ce privește viața, zâmbesc mereu, dar sunt și foarte expresivi și reacționează imediat”, a transmis Adrian Cierpka.

Adrian Cierpka a bifat deja trei apariții pentru CS Mioveni, în ultimele trei jocuri, 0-4 cu FC Voluntari, 0-1 cu Rapid, în Cupa României, și 1-2 cu Farul.

Etichete: adrian cierpka , transferuri cs mioveni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă