Polițistul din București care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni a fost eliberat din funcție. Detalii despre misiunea în care se afla

6 zile in urmă 12

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 22:14

274 citiri

Polițistul din București care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni a fost eliberat din funcție. Detalii despre misiunea în care se afla

Poliţistul care a provocat accidentul în care o fetiţă a murit, în Sectorul 1 al Capitalei, a fost pus la dispoziţie, după ce procurorii l-au plasat sub control judiciar.

Anunțul a fost făcut vineri seară, 14 ianuarie, de șeful Poliţiei Capitalei, care a precizat că nu s-a încercat mușamalizarea cazului.

”Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”, a anunţat, vineri seară, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Berechet a ţinut să clarifice că ”poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului”, el arătând că poliţistul nu se afla în misiune urgentă.

Șeful Poliției Capitalei a declarat că poliţistul se afla ”în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu” şi că fusese trimis în misiune ”de către şeful său nemijlocit”.

El a arătat că ”nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei”.

Acesta a menţionat că nu s-a pus problema de ”muşamalizarea acestui subiect”.

Berechet a mai spus că poliţiştii care pleacă în misiune vor trebui să anunţe la dispecerat dacă este nevoie de folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

”Nu a existat o justificare din partea poliţistului cu privire la urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase”, a mai afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Citeste si:

 ”Nu înțeleg de ce sunt văzut ca cel care ar trebui să dea explicații”

Marian Godină a reacționat vineri, 14 ianuarie, pe Facebook, în urma comentariilor văzute după accidentul produs în Capitală cu o zi înainte, în care un polițist a lovit mortal o fată pe...

 dosar penal, după ce s-a folosit de uniformă pentru a nu plăti

Un polițist care a vrut să întrețină relații sexuale cu o prostituată fără să plătească s-ar fi folosit de uniforma, deși era în afara serviciului. Când și-a dat seama de...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă