Polițistul care a lovit mortal o fată de 13 ani nu se afla în misiune în momentul accidentului, dar avea girofarul pornit

1 săptămână in urmă 17

Polițistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani și a rănit o alta, nu se afla în misiune, iar mașina pe care o conducea avea în funcțiune doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, a precizat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1 din București, într-o declarație de presă.

Potrivit acestuia, agentul nu a acordat proritate la trecerea de pietoni, iar în prezent acesta are calitatea de suspect, fiind în continuare audiat la Poliția Capitalei. 

"Din momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, care urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate victimei și a accidentat-o, provocând leziuni traumatioce ce au cauzat decesul imediat al victimei", a declarat procurorul.

"În acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. Din administrarea mijlocelor de probă s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, și că nu se afla în misiune", a adăugat Călin Radu.

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cealaltă a murit la locul accidentului.

Știre în curs de actualizare.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă