Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni are permis de Marea Britanie. Șefii susțin că se afla în misiune

6 zile in urmă 11

Ancheta privind accidentul mortal produs joi, 13 ianuarie, pe o stradă din București de un polițist relevă informații noi.

Agentul care conducea autospeciala are permis de conducere înregistrat în Marea Britanie. În realitate, conform unor surse judiciare, polițistul a obținut permisul în România, în 2012.

În 2016 a plecat la muncă în Marea Britanie, unde și-a preschimbat permisul de conducere. La întoarcere, nu a mai fost nevoit să îl preschimbe cu unul românesc, acesta fiind încă în perioada de valabilitate, chiar dacă această țară a ieșit din Uniunea Europeană.

De altfel, Poliția Capitalei a explicat de ce polițistul care a ucis o fată de 11 ani pe trecerea de pietoni are permis de Anglia.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu privire la permisul de conducere deținut de către polițistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări:

Bărbatul a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România.

În anul 2016, bărbatul și-a preschimbat permisul în Marea Britanie.

Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Fetiță de 13 ani, lovită de mașina poliției pe trecerea de pietoni

Joi, două fetiţe, cu vârste de 11 şi 13 ani, au fost lovite pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre ele a murit. O maşină de poliţie, care ar fi fost în misiune, a dat peste ele. Martorii de la faţa locului spun că maşina nu avea aprinse semnalele acustice.

Pentru o fată de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

A doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind tranportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

”Pacienta este în stare stabilă, conștientă, cooperantă. Are fractură gambă. Rămâne internată pentru supraveghere și rezolvarea problemei ortopedice”, a transmis dr. raluca Alexandru pentru Ziare.com.

Poliția Capitalei a transmis joi, 13 ianuarie, că polițistul implicat în accident a fost cel care a sunat la 112.

Precizările au fost făcute după ce în presă au apărut informații potrivit cărora acesta nu ar fi acordat primul ajutor.

”Pentru clarificarea anumitor informații apărute în spațiul public, facem următoarele precizări:

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a transmis Poliția Capitalei.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu: ”Autospeciala de poliție nu se conduce oricum”

Potrivit informațiilor făcute publice de Poliția Capitalei, autospeciala, condusă de un poliţist angajat în 2017 din sursă externă, rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, fost colonel de poliție, a explicat pentru Ziare.com că cei care conduc autospecialele de poliție trebuie să fie șoferi profesioniști.

”Dacă ești în misiune, trebuie să conduci cu foarte mare atenție, chiar dacă ai semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Trebuie să fii șofer profesionist, autospeciala de poliție nu se conduce oricum”, a explicat colonelul.

Martori ai accidentului susțin, pe de altă parte, că polițistul ar fi pornit girofarurile abia după producerea accidentului.

Citeste si:

Marcel Ciolacu a anunțat că se autoizolează cinci zile fiind contact direct al lui Lucian Romașcanu, confirmat recent cu COVID-19

Președintele PSD Marcel Ciolacu se află în carantină timp de cinci zile după ce a intrat în contact cu ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, confirmat recent cu SARS-CoV 2. Perioada de...

 „În 2021 Cîțu ne-a propus fuziune. Președintele Diaconescu a spus da, apoi s-a răzgândit”

Fostul președinte PMP Eugen Tomac a reacționat în cazul scandalului din partid, precizând că a participat la inițiativa celor 46 de lideri ai PMP în care s-a decis organizarea congresului...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă