Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani nu era în misiune! Cele două fete lovite, traversau regulamentar

4 zile in urmă 12

Polițistul care a intrat cu mașina în două fete, de 11 și 13 ani, este acuzat de ucidere din culpă, a anunțat un procuror de caz, vineri, 14 ianuarie. Potrivit acestuia, agentul nu se afla în nicio misiune în momentul accidentului.

Polițistul nu a acordat „prioritatea victime și a accidentat-o provocându-i leziuni traumatice ce au cauza decesul imediat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1, Călin Radu, într-o declarație de presă.

„Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a continuat acesta.

Polițistul care a provocat accidentul teribil din sectorul 1 al Capitalei, în urma căruia o fetiță de 13 ani și-a pierdut viața a fost audiat azi de procurori. La această oră, aceștia urmează să decidă ce măsuri vor aflia în cazul agentului.

Mărturiile martorilor au fost și ele confirmate de procuror: polițistul circula fără semnalele acustice pornite, dar și cu o viteză mai mare decât limita din zonă. O expertiză va stabili însă viteaza exactă.

„S-a reținut că nu au fost respectate prevederile din Ordonața de Urgență, s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă, s-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza pe care o avea”, a mai spus Călin Radu.

Procurorul a mai spus că agentul este suspect în dosarul de ucidere din culpă și că i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă