Poliţiştii constănţeni, descoperire inedită în casa unui bărbat: Bun cultural evaluat la 2.500 de euro

1 lună in urmă 30

De Monica Palade.
Publicat: 15.01.2021, 22:19.
Actualizat: 15.01.2021, 22:20

Descoperire neaşteptată făcută de poliţiştii constănţeni în casa unui bărbat din localitatea Valu lui Traian. Oamenii legii au dat peste o bucată dintr-un sarcofag roman, furată din cetatea Tomis.

Galerie (3)

Poliţiştii constănţeni, descoperire inedită în casa unui bărbat: Bun cultural evaluat la 2.500 de euro

Descoperirea inedită în casa unui constănţean

Bunul cultural, care face parte din patrimoniul naţional, a fost evaluat de un expert la 2.500 de euro.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

Descoperirea inedită

Potrivit comunicatului poliţiei, „în cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale - Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național.

În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă română, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian).

Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire”.

stiri constanta furt sarcofag roman
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă