Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști amenință cu noi proteste: ”Promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile”

2 săptămâni in urmă 13

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 22:56

98 citiri

 ”Promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile”

Un nou protest organizat de sindicaliștii din Poliție, sistemul penitenciar şi militarii trecuţi în rezervă va avea loc în 2 februarie, în Piaţa Victoriei din Capitală, de la ora 11:00.

Aceștia au anunțat că vor ieși în stradă pentru că ”promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile”.

Angajaţii şi pensionarii din Poliţie, penitenciare şi Armată solicită, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare - Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare, precum şi calcularea sporurilor şi cuantumului indemnizaţiei de chirie la valoarea anului 2022.

Sindicaliştii mai anunţă că săptămâna aceasta organizaţiile sindicale din Poliţie şi penitenciare vor solicita întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Justiţiei "în vederea identificării unor potenţiale soluţii la revendicările sindicaliştilor".

”În situaţia în care miniştrii de resort nu oferă garanţii reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanţii angajaţilor, preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie şi din penitenciare, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor militarilor rezervişti se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianţă de guvernare, pentru a aduce la cunoştinţa decidenţilor politici revendicările angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi seară de către organizaţiile sindicale reprezentative pentru aceste sectoare.

Citeste si:

Angajații Institutului Național de Statistică ies în stradă. Reclamă nerespectarea legii de salarizare și tratamentul discriminatoriu

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică organizează, joi, un protest în faţa instituţiei, pentru a reclama nerespectarea legii de salarizare, tratamentul discriminatoriu şi blocarea...

A jucat golf în gropile din asfaltul unui drum județean. Protestul ironic al unui tânăr din Vaslui VIDEO

Un protest la adresa Consiliului Județean Vaslui a fost făcut cu multă imaginație de un tânăr din comuna Roșiești, sătul să tot aștepte promisiunile lui Dumitru Buzatu, președintele...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă